Ny helg med nya spännande matcher i sikte. Lite klurigt kan det vara så här i slutet på säsongerna när topp och botten strider ska avgöras, det kan vara lite svårt att veta hur mycket vissa lag kämpar i sina respektive matcher och vissa kan nog redan se säsongen som över.

Efter dom senaste förlusterna på mina rekar kan jag bara konstatera en sak, jag tänker inte röra Allsvenskan mer på ett tag i alla fall.


West Bromwich
– Sunderland
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 4/10

West Bromwich ligger sist i tabellen och säsongen i Premier League är över för denna gång, nu blir det till att kliva ner ett steg till nästa säsong.

Man har blandat och gett i dom senaste matcherna, dock har man inte tagit några vinster på dom fem senaste, med raden 0-3-2 möter man idag ett Sunderland utan form.

Sunderland ligger någorlunda säkert i botten av tabellen, man behöver dock viktiga poäng för att säkra upp bakåt och behöver ta alla tre i dagens match mot ett West Bromwich som inte har mycket att spela för.

WB saknar idag James Morrison idag pga skada.
I Sunderland saknas backen Nyron Nosworthy.

Ja frågan är ju om Sunderland kommer lyckas ta tre poäng här eller om West Bromwich tänker sätta käppar i hjulet för Sunderland.

West Bromwich kan ju spela mer avslappnat än Sunderland då dom inte längre har någon press på sig, Sunderland däremot har ju all press på sig i denna match, något som kan vara avgörande.

Utgången på denna match är i alla fall oviss enligt mig och det kan sluta hur som helst, vad jag däremot tror är att denna fight kommer att gå över totalen på 2.5.

Båda lagen har släppt in ganska många mål på dom senaste matcherna och dom gör ett par mål också.

Sett till statistiken har dom senaste tre möterna lagen emellan slutat över och jag tror att dagens match går över igen, ett slut resultat på 2-2 kanske kunde vara något.

Everton – Manchester City
Mitt tips: 1:a
Insats: 4/10

Två lag med liknande formkurvor drabbar samman här idag.

Everton lyckades få 0-0 i senaste matchen borta mot Chelsea vilket får ses som en bra prestation, matchen före det spelade man 3-3 borta mot Aston Villa.

Överlag på dom fem senaste har man spelat 2-2-1 och har nu sjätte platsen i tabellen en poäng efter Aston Villa.

Manchester City har verkligen blandat och gett i sina senaste matcher, senast vann man med klara 4-2 hemma mot West Bromwich, i matchen före det förlorade man hemma med otroliga 3-1 mot Fulham.

Överlag på dom fem senaste har man raden 2-0-3 och har för stunden tionde platsen i tabellen tre poäng efter Tottenham.

Everton har just inga stora bekymmer i truppen, anfallaren Jo saknas då man idag möter laget som lånat ut honom.
I City ser det desto tyngre ut, man saknar idag Craig Bellamy, Pablo Zabaleta och Shaun Wright-Phillips.

Everton är det starkare laget i denna fight, man har dessutom spelat betydligt stabilare senaste tiden och här hemma ska man ha en bra chans till tre nya pinnar.

City är för ostabil i sitt spel och saknar dessutom en del krut i dagens match.
Everton har också en fin statistik på just City.

Everton seger tippas här.

Lycka till med dagens spel.