Lördagen ser intressant ut på förhand och det är dags för ett antal botten och topp strider att avgöras denna helg, eller åtminstone hålla dom levande till sista omgången.

Lördagen bjuder också på en riktigt rolig tv-match, United – Arsenal, det räcker med en poäng för att United ska säkra guldet så där avstår vi spel idag och kikar på dom andra ligorna i Europa.

Hannover 96 – VfL Wolfsburg
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10

Hannover innehar 11 platsen i tabellen och sitter säkert när det drar ihop sig i botten. I senaste matchen vann man borta mot Karlsruher med 3-2.

Formen finns i laget och man har på dom fem senaste matcherna spelat 3-1-1.

I toppen av Bundesliga är det jämt, Wolfsburg innehar första platsen med 63 poäng, endast målskillnad skiljer Wolfsburg från Bayern München som innehar andra platsen på lika många poäng.

Nu återstår det två omgångar och laget har inte råd att tappa poäng nu om man ska bärga guldet.

I senaste matchen vann man hemma mot Borussia Dortmund med klara 3-0, i matchen innan dess förlorade man borta mot Stuttgart med 4-1.

På dom fem senaste har man fått ihop 3-0-2 och förlusterna har kommit på bortaplan, något som tycks ha varit svårt för Wolfsburg senaste tiden är just borta spelet.

Wolfsburg har vunnit dom tre senaste mötena lagen emellan, dock har dessa varit på hemmaplan, något som kan vara oroande inför dagen möte är just att Wolfsburg spelar borta.

Dock tror jag att laget tar sig samman och fixar vinsten och dom tre vikiga poängen som behövs för att inte München ska gå om dom i tabellen denna helg vid vinst.

Jag testar en motivations vinnare som har allt att vinna idag med måttlig insats.

Dep La Coruña – Getafe
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Coruna är obesegrade på dom fem senaste matcherna och den fina formen ser ut att fortsätta. I senaste matchen vann man borta mot Recreativo med 2-1. Man har nu raden 4-1-0 på dom fem senaste.

Formen ser inte så bra ut för bortalaget Getafe, i senaste matchen tog man första vinsten på ett bra tag hemma mot Osasuna med 3-0. På dom fem senaste har laget spelat 1-0-4.

Getafe har dessutom haft svårt denna säsong för att ta två raka vinster.

Båda lagen kommer att gå för vinst i denna match, båda lagen har fortfarande mål som ska uppfyllas och det återstår inte mycket av säsongen så alla poäng som fortfarande är kvar ska det kämpas om.

Dock tror jag att Getafe får det svårt här, man möter ett formstarkt Coruna som dessutom spelar hemma och som har spelat väldigt stabilt den senaste tiden.

Motivationen finns i båda lägren, även om jag bedömer den att vara aningen starkare hos hemmalaget.

Med dagens förutsättningar spelar jag Corunas odds med måttlig insats.

Lycka till.