Det känns skönt att säga att nu är det inte långt kvar tills dom stora ligorna i Europa äntligen drar igång igen, utbudet under sommaren är som alla vet inte det bästa men snart så är ordningen återställd igen. Dock har jag hittat ett par intressanta drag denna lördag. Häng med.

FK Tønsberg – Strømmen
Mitt tips: Över 1.5 Mål I Halvtid
Insats: 3/10

Ettan i tabellen möter tvåan i Norska division 2:1 idag och vi kan nog förvänta oss ett målkalas.

Tønsberg toppar tabellen enbart en poäng före Strømmen, Tønsberg har nu fem raka vinster och senast slog man Lillestrøm 2 med 5-3 borta.

Strømmen är inte sämre dom heller och har fyra raka vinster, man är obesegrad på dom fem senaste och former ser fortsatt fin ut.

Man kan lugnt påstå att det är två målglada gäng som drabbar samman idag, på dom fem senaste har Tønsberg presterat 21 mål, och man har släppt in 7 mål.

Strømmen har målat 16 gånger på dom fem senaste och släppt in 9 mål.

Dom två senaste mötena lagen emellan slutade med 8 respektive 5 mål, jag tror vi kan förvänta oss ett liknande slut idag, dom flesta bolag ligger på 1.40 på över 2.5 och runt 1.80 på över 3.5, jag finner dock inget värde i dessa odds utan lutar mig istället emot 1.85 som Unibet erbjuder på över 1.5 mål i halvtid istället.

Jag tror vi kommer att se minst 2 mål i första halvleken här och finner ett visst värde i oddset som Unibet erbjuder. Spelet testas med måttlig insats.

Avaí – Botafogo
Mitt tips: X2
Insats: 2/10

Jumbon och näst jumbon drabbar samman ikväll i Campeonato Brasileiro, båda lagen är desperata efter en vinst och mer poäng för att kunna ta sig från botten.

Avaí har inte rosat fansen sista tiden och i senaste matchen blev det en klar förlust hemma mot Palmeiras med 3-0, på dom fem senaste har man 1-1-3 en rad som inte räcker långt i högsta ligan i Brasilien.

Botafogo har heller inte imponerat den senaste tiden och har en lika dyster rad som Avaí med 1-1-3, i senaste matchen lyckades man dock med att få 1-1 borta mot Atlético Mineiro.

Botafogo är väl det laget som verkar vara mest på gång efter en dyster period, till denna match kommer dessutom tränaren i Avaí att göra en rad ändringar i laget samt i taktiken, ändringar som kan ställa till det för laget då ändringar oftast inte ger resultat på en gång utan efter ett par matcher.

Detta gynnar klart Botafogo som verkar vara på gång efter 1-1 i senaste matchen, X2 här är ett  mycket troligt resultat och är också det vi testar med måttlig insats idag.

Barueri – Coritiba
Mitt tips: X2
Insats: 2/10

För stor favorit säger jag, Barueri är nykomling i högsta ligan och visst har man gjort det bra, man innehar just nu sjätte platsen i tabellen med 14 poäng, i senaste matchen fick man 1-1 borta mot Santo André. På dom fem senaste har man raden 3-2-0 och är obesegrade, hemma denna säsong har man 2-2-0.

Coritiba har inte spelat på topp och innehar nu tolfte platsen i tabellen med 10 poäng, på dom fem senaste har man 3-0-2 och senast vann man hemma mot São Paulo med 2-0 vilket får ses som ett positivt tecken. Borta denna säsong har man 1-1-3.

Som jag inledde med anser jag att det är en för stor favorit här, oddsen speglar inte riktigt verkligheten. Visst ska Barueri vara favoriter då man spelar hemma, men inte så stora som man ändå är.

I dom två senaste mötena lagen emellan har faktiskt Coritiba avgått med segern. Barueri har den bättre dagsformen och man är starka hemma, dock tror jag att det snart kommer att komma en reaktion i hemmalaget efter en tids framgångar, och jag är inne på att Coritiba kan skrälla här idag, åtminstone klara av ett kryss.

Jag testar därför X2 med liten insats här.

Palmeiras – Náutico
Mitt tips: Palmeiras -1
Insats: 5/10

Lite grann botten mot toppen i denna match. Palmeiras har spelat riktig bra senaste tiden och är just nu obesegrade på dom fem senaste, i senaste matchen vann man klart borta mot Avaí med 3-0, på dom fem senaste har man nu 3-2-0 och innehar nu tredje platsen i tabellen.

Náutico har spelat riktigt uselt i sina senaste matcher och har nu fem raka förluster, laget ligger på tredje plast från botten i tabellen.

Det finns inte mycket som talar för Náutico i denna match och man kommer nog att få det svårt mot ett Palmeiras med form och hemmastyrka.

Att Palmeiras kommer vinna är jag säker på, frågan är bara med hur mycket, jag kliver in med måttlig insats på en hcp spel på Palmeiras.

Lycka till.