Äntligen dags för premiär i Championship, och vilken härlig öppningsmatch vi startar med idag. Denna helg är alldeles fullpackad med fotboll och man kan lugnt säga att det kommer att bli den roligaste helgen på länge, och skönt att slippa alla dessa reserv ligor som man får rota runt i under lågsäsongen. Häng med.

Middlesbrough – Sheffield United
Mitt tips: Sheffield United +1
Insats: 5/10

Middlesbrough spelade inte alls bra förra säsongen och som ett resultat av det spelar man denna säsong i Championship. Många kan tycka att det är konstigt att inte Gareth Southgate fick sparken förra säsongen och att han faktiskt fortfarande är kvar för denna säsong.

Middlesbrough har lyckats att hålla laget någorlunda intakt inför denna säsong, annars brukar ett lag kunna tappa spelare om man glider ner i divisionerna.

Fokus för denna säsong ligger i alla fall på att ta sig tillbaka till Premier, en uppgift som kanske blir för tuff för Middlesbrough då det faktiskt finns ett antal bra lag i Championship som har kapaciteten att ta sig upp ett trappsteg.

Sheffield United gjorde en väldigt bra säsong ifjol, dock fungerade det inte i play-off för laget, men laget spelade riktigt bra under långa perioder förra säsongen.

Sheffield United har tappat ett par spelare under sommaren, men det är inget man inte kan ersätta med andra bra spelare. Det kommer att bli riktigt roligt att följa Sheffield United denna säsong.

Denna match kommer att bli en jämn historia, båda lagen har spelat OK i sina respektive träningsmatcher under försäsongen.

Jag tror inte att vi kommer att se särskilt många mål i denna match heller, tidigare möten lagen emellan har varit väldigt jämna och målfattiga.

Middlesbrough är också lite för stor favorit här och ska inte överskattas då Sheffield United är ett bra lag som kan sätta emot en hel del.

Jag tror vi kan få se ett oavgjort slut resultat i denna match och därför finner jag ett visst värde i +1 på Sheffield United ikväll. Expekt erbjuder i skrivande stund 1.70 på +1 vilket jag tar på en gång innan den hinner sjunka.

Lycka till.