Två fotbollslag som kryssat mycket senaste tiden drabbar samman idag, ett av oddsen känns spelbart och jag synar. Häng med.

Newcastle – Cardiff
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 6/10
Odds: 2.03 @ Pinnacle
Spelstopp: 2010-02-05 20:45

Newcastle toppar fortsatt tabellen i Championship, dock har försprånget krympt då man tappat viktiga poäng i dom senaste matcherna. Laget har kryssat i 4 av dom senaste matcherna och man kan fundera på vart formen är på väg.

Cardiff som ligger fyra i tabellen har gått riktigt bra senaste tiden, 2-3-0 på dom fem senaste. I senaste matchen slog man mittenlaget Doncaster hemma med 2-1, i matchen dessförinnan krossade man Bristol City borta med hela 6-0.

Båda lagen producerar en hel del framåt i sina matcher, man tappar också en del bakåt och lagens respektive matcher brukar sluta med många mål. Senast lagen mötes blev det bara ett mål då Newcastle vann borta med 1-0.

Leon Best och Fitz Hall hoppas på debut för Newcastle i denna match, för övrigt saknar man Steven Taylor och Jose Enrique till denna match.

Cardiff får klara sig utan Gavin Rae, Joe Ledley, Stephen McPhail samt Miguel Comminges som alla utom Rae saknats ett tag.

Lagen tillsammans har ett snitt på dom tolv senaste matcherna på 2.83 mål per match, totalt denna säsong har man tillsammans ett snitt på 2.61.

Med tanke på hur många mål som Cardiff bara gjort på dom fem senaste matcherna tillsammans med att Newcastle exploderar till rätt vad det är så anser jag att det finns god chans till att denna match slutar över 2.5 mål.

Att under 2.5 favoriseras kan jag förstå till en viss del, dock anser jag att detta är lite av en 50/50 situation och då ligger värdet klart i över 2.5. Får vi bara ett tidigt mål i denna match tror jag att det kan rinna iväg.

Lycka till.