Ny dag nya chanser, La Liga bjuder som vanligt på en intressant meny och jag har hittat ett drag som känns riktigt bra inför eftermiddagen. Häng med.


Zaragoza – Dep La Coruña
Mitt tips: Dep La Coruña 0
Insats: 6/10
Odds: 1.95 @ Bet365
Spelstopp: 2010-01-03 17:00

Zaragoza som är nästjumbo i tabellen med blott 12 inspelade poäng har haft en tung säsong, förlusten senast med hela 6-0 borta mot Real Madrid gjorde inte saken bättre. Det har tyvärr gått lika tung på hemmaplan som bortaplan denna säsong och det ser inte lovande ut inför resten av säsongen heller. Turbulent har det varit klubben också genom tränarbyten och presidentbyten, något som påverkar hela laget. Man har också fortsatt problem med skador i laget både i försvar och anfall vilket inte gör det hela bättre. 0-1-4 tillsammans med 14 insläppta mål på dom fem senaste är inte bra.

Dep La Coruña har gått betydligt bättre denna säsong, senast gjorde man en klart bra insats när man spelade 0-0 hemma mot Valencia. Laget ligger på en sjätte plats i tabellen vilket får ses som klart godkänt så här i mitten av säsongen. Denna säsong har man varit lika stabila hemma som borta. Problemet i Dep La Coruña som kan påverka laget är att klubben dras med ekonomiska problem och spelarna har inte fått hela december lönen ännu, den förväntas bli utbetald denna månad eller nästa. Laget dras också med en del skador, dock har inga nya tillkommit och laget förväntas ställa upp med samma elva som spelade mot Valencia i senaste matchen.

Båda lagen dras med turbulens i klubbarna, trots det så är det formen och styrkan som är avgörande här, är det något ställe Zaragoza ska plocka poäng för att överleva i La Liga så är det hemma, dock tror jag inte laget mäktar med att ta dom poäng man behöver för att överleva även om man skulle spela alla kvarvarande matcher hemma. Dep La Coruña är det klart starkare laget, man har också formen och är stabila både i försvar och anfall.

Jag tror ett hårt pressat Zaragoza får det svårt idag och tror att Dep La Coruña får en någorlunda enkelt match idag, trots detta ligger ett oavgjort resultat nära till hands och jag väljer att lira Dep La Coruña 0.

Lycka till.