Gårdagen slutade med ett litet plus vilket är huvudsaken. Dagen är kommen och idag smäller det i Spanien, det är dags för årets match och den får ni inte missa. Jag talar så klart om El Classico, det är svårt att missa allt snack om denna match. Givetvis bjuder jag på ett spelförslag i den matchen, vi hämtar även det andra spelförslaget från La Liga. Häng med.


Racing Santander – Dep La Coruña
Mitt tips: 2
Insats: 6/10
Odds: 2.88 @ Pinnacle Sports
Spelstopp: 2009-11-29 17:00

Santander har inte spelat bra den senaste tiden, man ligger trea från slutet och där får man nog ligga och kriga resten av säsongen. Senast förlorade man med 1-0 borta mot Real Madrid, 0-2-3 på dom fem senaste.

Coruña har spelat desto bättre och man har ett fint flyt i sina matcher, formen kan man inte klaga på. I senaste matchen vann man hemma mot Atlético Madrid med 2-1, 3-1-1 på dom fem senaste och laget har en fin femte plats i tabellen.

Santander har inte en enda vinst hemma denna säsong, ett oavgjort resultat och fyra förluster hemma är inte ett bra facit när Coruña kommer på besök som har 3-0-2 borta denna säsong. Coruña ska ha en hygglig chans till att spela hem tre friska ikväll. Oddset på Coruña ligger på gränsen med är klart spelbart och jag testar tvåan ikväll med måttlig insats.


Barcelona – Real Madrid
Mitt tips: 2
Insats: 6/10
Odds: 4.55 @ 188Bet
Spelstopp: 2009-11-29 19:00

Tvåan mot ettan i tabellen drabbar samman och tabell läget är ju inte överraskning direkt, så här har det ju sett ut i dom senaste säsongerna. Båda lagen är dessutom obesegrade på dom fem senaste.

Barcelona fick bara 1-1 i senaste matchen borta mot Athletic Bilbao, man har inte imponerat i dom senaste omgångarna av La Liga. Man har också sett överraskande svaga ut i Champions League spelet senaste tiden också. 2-3-0 på dom fem senaste och 5-0-0 hemma denna säsong. Dock är man det enda laget i La Liga som är helt utan förlust.

Real Madrid som efter att man vann med 1-0 hemma mot Santander i senaste matchen tog över ledningen i tabellen med en poäng. 4-1-0 på dom fem senaste och laget har sett stabila ut denna säsong, även om Real kan blanda riktigt bra matcher med riktigt usla insatser så är det också ett lag som kan ta sig samman när det verkligen gäller. Och det är ju också ett riktigt drömlag man har. Borta denna säsong har man 3-1-1.

Inget av lagen har rapporterat om några jätte avbräck och Ronaldo och Zlatan ser ut att vara med från start.

Det känns som om Real denna säsong har ett lag man kan matcha Barcelona med i detta möte tillskillnad från tidigare säsonger. Visst ska Barcelona vara favoriter hemma det är det inget snack om, men att dom ska vara så pass stora favoriter som man är anser jag vara helt fel, ett odds på över 4 gånger på Real Madrid är alldeles för högt för att inte testa.

Statistiken för tidigare möten är ganska jämn och detta är en 50/50 match enligt mig, båda lagen har kapabla spelare som på egen hand kan avgöra en match som denna, med tanke på hur spelet sett ut i Europa och dom oavgjorda resultat Barcelona har med sig bagaget tycker jag att det väger över till Real Madrids fördel en aning i denna match.

Lycka till.