Fredag och det är dags att värma upp inför helgen. Vi bjuds ikväll på ett hyfsat utbud och jag har synat matcherna och hittat två vinnare som känns riktigt stabila på förhand. Häng med.

FC Emmen – Excelsior
Mitt tips: 2
Insats: 5/10
Odds: 1.80 @ Expekt
Spelstopp: 2009-10-23 20:00

Botten mot toppen skulle man kunna uttrycka det. Emmen har spelat uselt denna säsong och laget är nu jumbo. I senaste matchen åkte man på dunder torsk borta mot mittenlaget Volendam med hela 6-0. Man har på dom fem senaste matcherna lyckats med 1-0-4, hemma har man spelat 1-1-4.

Excelsior har spelat betydligt bättre och senast blev det vinst hemma mot Zwolle med fina 3-0. Laget har nu fyra raka vinster och är obesegrade på dom fem senaste. Det är jämt i toppen så motivation finns det gott om, man ligger inför denna match femma i tabellen.

Det finns inte mycket som talar för Emmen här, man släpper in fruktansvärt mycket mål och formen kommer säkerligen att fortsätta att dala. Excelsior har en riktigt bra chans ikväll till femte raka segern, laget har fin form och styrka och vi bjuds på 1.80 hos Expekt, det hugger vi direkt.

Metz – Guingamp
Mitt tips: 1
Insats: 5/10
Odds: 1.80 @ Expekt
Spelstopp: 2009-10-23 20:00

Metz tycks ha vaknat till efter en dålig period i Ligue 2, senast fick man 2-2 borta mot tabell tvåan Nantes, i matchen dessförinnan tog man första vinsten på några matcher när man vann hemma mot Laval med 3-2. På dom fem senaste har man nu 1-3-1.

Guingamp krampar på och senast fick man 1-1 hemma mot Dijon, på dom fem senaste har laget nu 0-3-2 och det ser fortsatt tung ut för laget.

Metz är obesegrade hemma denna säsong med 3-2-0 vilket betyder en hel del inför kvällens match. Guingamp har 1-1-3 borta denna säsong. Det som också talar emot Guingamp inför kvällens match är att man endast lyckats med att göra sju mål på hela säsongen, något som inte håller, dock har man heller inte släppt in många mål heller, något som räddat kvar dom i mitten av tabellen.

Metz är på gång, man är starka hemma och en till seger känns inte alls långt bort. Mot ett svagt Guingamp ska det bli vinst ikväll.

Lycka till.