Helgen är kommen och med den en fullmatad lista att välja från. Säsongen börjar så sakteliga ta form och nu fattas det bara ett par ligor i fotbollen och hockeyn så klart. Denna helg så kör också Serie A igång. Idag har jag hittat två drag som ska klara av dagens uppgift. Häng med.

Valenciennes – Paris SG
Mitt tips: 2
Insats: 3/5
Odds: 2.26 @ Pinnacle
Spelstopp: 2009-08-21 19:00

Valenciennes har inte öppnat säsongen särskilt övertygande, två raka förluster och senast föll man borta mot Lyon med 1-0. Första matchen för säsongen föll man hemma mot Nancy med 1-3.

PSG har fått en start på säsongen med en vinst och en oavgjord, senast vann man hemma mot Le Mans med klara 3-1 och i första matchen spelade man 1-1 borta mot Montpellier.

Valenciennes hade en bedrövlig säsong 08/09 och det var inte långt ifrån att man åkte ur högsta ligan, till denna säsong har man dessutom tappat coachen Antoine Kombouare som gått till just PSG.

Nya tränaren kommer med all säkerhet behöva ett tag till på sig att forma laget för att kunna få ut något, för stunden ser det dock mörkt ut och inte mycket talat för Valenciennes i denna säsong och speciellt inte i dagens match.

Laget saknar Pujol, Lacourt, Dame Traore och Mody Traore.

PSG ser riktigt lovande ut denna säsong och man ser ut att kunna bita ifrån ordentligt. Med den nya tränaren har man fått en bra start på säsongen något som är riktigt bra för laget.

Laget slutade femma i tabellen förra säsongen, något man bör kunna putsa denna säsong och PSG kommer bli ett lag att räkna med.

Till dagens match saknas bara Zoumana Camara och man kan ställa upp med bästa tänkbara startelva.

Här råder det inget tvivel om vilket lag som är det bättre, PSG bör inte ha särskilt stora problem med att ta hem full pott idag. Valenciennes har inte tagit några poäng än, laget är lite i obalans och inte mycket talar för att man ska kunna bita från något här idag.

Oddset på PSG är klart spelbart och testas med medel insats.


Arsenal – Portsmouth
Mitt tips: Arsenal -1
Insats: 3/5
Odds: 1.60 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-21 16:00

Arsenal öppnade säsongen med ett styrke besked när man bortaslog Everton med klara 6-1 i första matchen. Man mötte också Celtic i Champions League för bara några dagar sedan, Arsenal vann matchen men hade stundtals svårt i matchen och man hade lite flyt med målen helt klart.

Många experter var/är övertygade om att Arsenal skulle få det svårt denna säsong då man tappat bland annat Adebayor, jag vill nog påstå att man tystat några kritiker efter 6-1 borta mot Everton. Arsenal kommer bli ett lag at räkna med denna säsong.

Wenger har inte skador att direkt oroa sig för och kan mönstra ett starkt lag i dagens match.

Portsmouth har inlett säsongen med två raka förluster, senast föll man borta mot Birmingham 1-0 och i första matchen föll man hemma mot Fulham med 0-1.

Laget har tappat ett antal tongivande spelare till denna säsong och coachen Paul Hart har försökt att värva nytt, dock utan resultat då han saknar medlen som behövs för att slutföra köpen.

Till dagens match saknas Papa Bouba Diop.

Ja det krävs ju ingen raketforskare till att lista ut att detta förmodligen är enklaste spelet denna lördag, att Arsenal skulle förlora mot ett Pompey i svacka finns inte på kartan, det enda man funderar över är hur många mål Arsenal kommer att göra.

Jag tror på minst två och spelar därför Arsenal -1 som jag finner värde i trots det bleka oddset.

Nu hoppas vi på en givande och bra lördag framför tv:n.

Lycka till.