Detta blir mitt sista spelförslag här på SpelaSpel 2009, jag kommer tillbaka i januari med nya. Måndagen bjuder inte på mycket, men har hittat ett spel som känns riktigt bra, och som kan inbringa några sista units till klappar och annat roligt. Häng med.


Wigan – Bolton
Mitt tips: Under 2.5
Insats: 4/10
Odds: 1.87 @ Pinnacle
Spelstopp: 2009-12-21 21:00

Wigan återfinns på sextonde plats i tabellen, laget har inte spelat Premier League fotboll senast tiden direkt, mer åt Championship skulle jag säga. 1-1-3 på dom fem senaste känns inte riktigt så stabilt som det skulle behövas i högsta ligan.

Bolton återfinns på artonde plats i tabellen, Bolton har heller inte rosat sina fans senaste tiden, man har spelat riktigt uselt rent ut sagt. Dock kom en efterlängtad seger i senaste matchen när man slog West Ham med 3-1 hemma. 1-2-2 på dom fem senaste.

Dessa två lag släpper in en hel del mål i sina matcher, dock är dom inte särskilt bra på att göra mål, Wigan har på sina åtta hemmamatcher denna säsong gjort nio mål vilket ger ett snitt på 1.13. Bolton har på sina sju bortamatcher denna säsong gjort nio mål vilket ger ett snitt på 1.29. När då två lag möts med ett så lågt snitt gällande målgörandet kan dom ju inte direkt släppa in så många heller vilket dom gör när dom möter lag med ett högre snitt.

Att detta ska bli något målkalas har jag väldigt svårt att tro, visserligen har Bolton Klasnic som visat sig farlig i dom senaste matcherna. Det till trots tror jag att denna match slutar med ett eller två mål. Dessa två lag kommer med all sannolikhet ta ut varandra och ett rättvist resultat skulle vara 0-0 eller 1-1.

Jag vill också passa på att önska alla som läst mina spelförslag detta år en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År så ses vi igen 2010.

Lycka till.