Överspelet mellan Piteå och Ersboda satt gott igår. Idag satsar vi åter igen på den svenska fotbollen. Hemmalaget har blivit lite väl stora favoriter och jag lutar mer åt tvåan. Häng med.

Hammarby TFF – Umeå FC
Mitt tips: X2
Insats: 6/10
Odds: 1.75 @ Expekt
Spelstopp: 2010-06-20 17:00

Hammarby leder serien med god marginal ner till tvåan. Senast blev det stor vinst när man bortaslog Syrianska med 5-2. 3-1-1 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man endast en förlust med 3-0-1. Laget har spelat stabilt senaste tiden och ser fortsatt starka ut.

Umeå har blandat strålande insatser med riktiga bottennapp denna säsong, det positiva är att det börjat se mer och mer stabilt ut den senaste tiden. Senast fick man 2-2 hemma mot Vasalund, man hade ledningen i halvtid men tappade senare ledningen i andra halvlek. I och med 3-2-0 på dom fem senaste är man också obesegrade. Umeå ligger på en femte plats i tabellen inför detta möte.

Hammarbys skyttekung Fadi Melke är avstängd i denna match vilket får ses som ett minus, för övrigt inga nya skador att rapportera om.

Umeå har ett intakt lag att välja spelare från.

Jag anser nog att Hammarby blivit lite för stora favoriter i denna match, visserligen är man starka hemma och man har en bra dagsform. Men Umeå har börjat hitta sitt spel och stabiliteten nu vilket innebär att man kommer att bli farliga. Umeå är tippade att ligga bland topp 4 vilket vi kommer att få se.

Matchen känns riktigt jämn på förhand och ettan är inte så klar som oddsen antyder. Jag finner ett stort värde i X2 till runt 1.72 gånger pengarna. Umeå kan fixa en poäng i denna match, stämmer det hela vägen är inte tre poäng en omöjlighet det heller. Jag nöjer mig dock med X2 då värdet ligger där.

Lycka till.