Almtuna gjorde vad man skulle och vann mot Björklöven. Idag lördag riktar vi blickarna mot den engelska fotbollen där jag kikat närmare på en match som luktar målkalas. Häng med.

Blackpool – Reading
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 6/10
Odds: 1.99 @ Pinnacle
Spelstopp: 2010-02-20 16:00

Blackpool ligger på en åttonde plats i tabellen, laget har inte bjudit på allt för stabilt spel senaste tiden och 1-1-3 på dom fem senaste säger en del om det. Senast vann man dock hemma mot Middlesbrough med 2-0.

Reading tycks ha funnit en formtopp och har vunnit en del senaste tiden, 4-0-1 på dom fem senaste och laget behöver verkligen alla poäng man kan få då det är jämt i botten. Dock ska det tilläggas att det är mot en del sämre lag på den nedre delen av tabellen som man vunnit mot senaste tiden.

Blackpool hemma är normalt stabila och inte lätta att hantera, Reading borta denna säsong har varit lite svajiga och frågan är om man trots sin lilla formtopp kan utveckla detta mot ett lite bättre lag eller om det tar stopp idag. Hur som haver tänker jag inte sia om vilket lag som vinner matchen då detta är en alldeles för öppen historia för det.

Vad jag dock vet är att båda dessa lag spelar väldigt offensivt, vilket har resulterat i den hel del gjorda mål senaste tiden, båda lagen är också något svajiga i sin defensiv vilket i sin tur resulterat i en del mål bakåt.

Tillsammans denna säsong har lagen ett målsnitt på 2.74 vilket också talar till fördel för att spela över i denna match. Dom flesta bolag lägger ett knappt favoritskap på under 2.5 i denna match vilket jag anser vara fel, när vi sedan får nästan 2 gånger pengarna på över 2.5 är inte jag sent ute att testa måttlig insats på denna.

Lycka till.