Söndagen ser riktigt ljus ut och nu ska vi vaska fram till mer pengar till julklappar och annat gott. Gårdagen slutade på ett fint plus trots att en match blev inställt. Häng med.


Everton – Birmingham
Mitt tips 1: Birmingham +0.5
Mitt tips 2: Birmingham
Insats1: 7/10
Insats2: 3/10
Odds1: 1.99 @ Pinnacle
Odds2: 4.50 @ Bet-At-Home
Spelstopp: 2009-12-20 16:00

Everton har inte gått bra denna säsong, man ligger inför dagens match på en femtonde plats vilket får ses som riktigt dåligt. Laget har haft en hel del skador under säsongen som kan förklara en del. 0-2-3 på dom fem senaste. Hemma denna säsong har man heller inte varit allt för starka då man har 2-4-2.

Birmingham har haft en riktigt godkänd säsong och laget har verkligen visat bra kämparglöd och det är också något som gett resultat. Fem raka vinster nu och laget innehar åttonde platsen i tabellen. Borta denna säsong har man varit någorlunda stabila med 3-1-4.

Förutom Phil Jagielka, Phil Neville och Mikel Arteta som varit skadade länge för Everton saknas nu också Joseph Yobo och Jack Rodwel. Man får tillbaka en del spelare idag också men som sagt så saknas en hel del ordinarie spelare vilket försvagar laget en del.

För Birmingham ser det bättre ut och man har inget att rapportera om och kan ställa upp med ett riktigt starkt lag idag.

Ja som sagt så är inte Evertons form allt för bra, problem med skador och laget har inte flytet just nu att lyckas. Birmingham har spelat riktigt starkt senaste tiden och visar att man kan när det gäller. Man har dessutom ett starkt lag att ställa upp med tillskillnad från Everton. Att Everton blivit favorit här idag kan bara bero på att man spelar hemma och har tidigare möten att gå på. Dock är jag övertygad om att Birmingham har kapaciteten att ta en pinne här idag, till och med vinna. Jag lirar därför två spel här idag, rak vinst för Birmingham med liten insats och Birmingham +1 med medel insats.


Dep La Coruña – Valencia
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 7/10
Odds: 2.01 @ Pinnacle
Spelstopp: 2009-12-20 21:00

Dep La Coruña har gjort en bra säsong så här långt, laget ligger på en sjunde plats i tabellen vilket får ses som bra för ett lag som Dep La Coruña, man har kapaciteten att klättra någon placering till. I dom senaste matcherna har man spelat stabilt och har nu 3-1-1. Senast fick man bara 1-1 borta mot Almería vilket inte är godkänt. Hemma denna säsong har man spelat riktigt stabilt med 4-1-2.

Valencia ångar på och har spelat ruggigt bra denna säsong, laget har fjärde platsen två poäng efter Sevilla. 3-1-1 på dom fem senaste och man fortsätter att spela stabilt. Borta denna säsong har man varit riktigt starka och man har nu 6-0-1.

Dep La Coruña väntar på förhoppningsvis goda nyheter om Manuel Pablo kan spela i dagens match, det ser så ut att han kommer till spel idag. För övrigt så saknas Joey, Angulo, Riki och Lassad Nouioui.

I Valencia saknas Navarro som är avstängd, saknas kommer förmodligen också David Silva, Vicente och Jeremy Mathieu, det är dock inte fastställt.

Dep La Coruña är starka hemma och kan ställa till det för Valencia, för dagen är dock Valencia riktigt starka och visst bör man ha god chans till tre poäng idag. Dock tänker jag inte röra 1X2 alternativen idag, istället riktar jag in mig på över 2.5 mål.

Båda lagen har gjort en hel del mål denna säsong, båda lagen har också släppt en hel del. Lagen tillsammans har ett snitt på 2.79 denna säsong. Jag ger överspelet 58 % vilket gör att det erbjudna oddset är något för högt satt och ger därför ett värde som gör det värt att spela. Många av dom tidigare mötena lagen emellan har gått över totalen på 2.5 11 av 18 gånger.

Lycka till.