Lördagen har en del att bjuda på, statistiken säger oss att vi idag kommer att inkassera en del units och jag kliver in. Häng med.


Blackpool – West Bromwich
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 7/10
Odds: 1.80 @ Pinnacle
Spelstopp: 2009-12-19 16:00

Blackpools fina hemma form har varit en aning svajig senaste tiden. Laget har blandat strålande insatser med totala bottennapp under dom sista omgångarna i Championship. Senast blev det förlust borta mot Ipswich, i matchen dessförinnan vann man med 3-0 borta mot Middlesbrough. Laget innehar sjunde platsen i tabellen.

West Bromwich har spelat riktigt bra denna säsong, dock har man börjat visa en tendens till att formen är på
nedgång i dom senaste matcherna. Sist fick man bara 2-2 hemma mot QPR, i matchen dessförinnan förlorade man hemma mot Cardiff med 0-2. WB har andra platsen i tabellen, sju poäng efter Newcastle.

Pressen är väldigt stor på WB här idag, många förväntar sig att laget ska skärpa till sig och visa att dom senaste dåliga resultaten inte är något att oroa sig för. Lite press finns det på hemmalaget också som börjat tappa sin fina hemmaform, man behöver visa att man kan vända detta.

WB är favoriter och ska så också vara, dock är denna match något öppen då Blackpool inte är dåliga hemma och kan en bra dag slå vilken lag som helst. Båda lagen har gjort en hel del mål i dom senaste omgångarna, båda lagen har också släppt in en hel del mål. Båda lagen har också en offensiv spelstil och jag tror att vi kan förvänta oss en del mål i denna match. Jag kliver in på över 2.5 mål i denna match som känns tryggt en lördag som denna.


Bayer Leverkusen – Borussia M’gladbach
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 7/10
Odds: 1.65 @ Betsson
Spelstopp: 2009-12-19 15:30

Leverkusen ligger endast två poäng efter tabellettan Schalke 04 och har inte råd att tappa poäng här idag. Laget har spelat riktigt stabilt senaste tiden och har nu 2-3-0 på dom fem senaste och är därmed också obesegrade.

Borussia M’gladbach ligger i mitten av tabellen och har också spelat stabilt i dom senaste omgångarna, sist blev det hela 5-3 hemma mot Hannover.

Båda dessa lag kan göra en hel del mål, båda lagen har en tendens att stundtals släppa en hel del mål också.
Snittet för dessa två lag i dom senaste omgångarna i ligan ligger på så mycket som 3.17, snittet för hela säsongen ligger på 2.84 vilket är väldigt högt. Som ni kanske förstår så är jag inne på över 2.5 mål även i denna match.

Allt sammantaget gällande form, målsnitt och alla andra faktorer skulle jag säga att det är 71 % chans att denna match slutar över. Med det i tanken så får nog oddset 1.65 på över ses som ett överodds.

Lycka till.