1 augusti står det i kalendern idag och nu är det inte långt kvar tills alla stora ligor börjar. Närmast att starta är dom engelska ligorna som drar igång i mitten på augusti. Dagens utbud domineras av svensk fotboll och det är också därifrån som vi hämtar dagens drag. Häng med.

Brage – IFK Norrköping
Mitt tips: 2
Insats: 4/10
Odds: 2.15 @ Expekt
Spelstopp: 2010-08-01 18:00

Brage fixade en poäng senast mot jumbon Trollhättan då man fick 3-3 borta. Laget låg under med 2-0 i halvtid men hämtade upp det hela under andra halvleken. Brage ligger på en elfte plats och har spelat 2-1-2 på dom fem senaste. Hemma denna säsong har man 4-4-1.

Norrköping som vi spelade senast fick bara 0-0 hemma mot Assyriska vilket inte var väntat. Man toppar fortsatt tabellen en poäng före Sundsvall. I och med 0-0 matchen senast är man också fortsatt obesegrade på dom fem senaste med 3-2-0.

Till dagens match får Brage klara sig utan två viktiga spelare i offensiven Johan Eklund och Robbin Sellin som båda är avstängda.

Norrköping har inga nya problem i laget att rapportera om.

Att Brage är starka hemma råder det ingen tvekan om. Norrköping borta denna säsong har varit hyfsat stabila och har fem vinster.

Det kommer inte bli något lätt match för Norrköping detta med tanke på Brages hemmastyrka, Brage har dock ett klart minus till dagens match i och med att Johan och Robbin saknas. Norrköping är det klart starkare laget och man har också haft fin form ett bra tag nu.

Spelschemat denna månad är tufft och det är av yttersta vikt att man tar dom poäng man ska ta, jag tycker att detta är en match som Norrköping ska vinna, man har förutsättningarna att klara av det också. Brage är inte lätta att möta hemma men dom är heller inte omöjliga att vinna över heller.

Oddset på tvåan testas med liten insats.

Lycka till.