Vilken lördag som väntar, ett mastigt utbud står för dörren och vi bjuds på fulla omgångar i dom Europeiska ligorna. Jag har hittat ett stabilt drag samt en luring som känns riktigt bra på förhand. Häng med.

Sunderland – Liverpool
Mitt tips: Över 2.5
Insats: 5/10
Odds: 1.97 @ 10Bet
Spelstopp: 2009-10-17 16:00

Sunderland har spelat hyfsat senaste tiden och i senaste matchen lyckades man får 2-2 borta mot Manchester United, Sunderland spelade riktigt bra stundtals och var faktiskt väl förtjänt av tre poäng i matchen men föll på målsnöret när kvitteringen kom i 93 minuten. På dom fem senaste har laget 2-1-2.

Liverpool har spelat strålande senaste tiden och på dom fem senaste har man nu 4-0-1, där första förlusten kom i senaste matchen borta mot Chelsea när man föll med 2-0. Laget har verkligen öst in mål i sina senaste matcher.

För Sunderland finns det frågetecken för George McCartney, som dock kan komma att starta, Kieran Richardson är avstängd medans det också finns frågetecken för Paolo da Silva och Kenwyne Jones.

För Liverpools del finns det frågetecken för Steven Gerrard och Fernando Torres som båda fick smärre skador under VM-kvalet, dock har båda fått behandling och det är ännu inte säkert om dom kommer att missa matchen. Sotiris Kyrgiakos blir borta ett par veckor minst på grund av skada, Daniel Agger förväntas vara tillbaka till denna match.

Båda lagen sitter på ett par frågetecken samt skador i laget, jag tror dock att vi trots detta kommer att få se en härlig match. Sunderland som tycks vara på gång och Liverpool vill nog ha revansch efter förlusten senast mot Chelsea.

Båda lagen gör mycket mål för dagen och även ger bort en del, jag skulle bli mycket förvånad om denna match inte slutar med över 2.5 mål, jag finner det troligt att det slutar så och lirar medium insats på denna.


Stoke – West Ham
Mitt tips: X2
Insats: 4/10
Odds: 1.72 @ Bwin
Spelstopp: 2009-10-17 16:00

Stoke har varit ganska så stabila senaste tiden, vinsterna har dock uteblivit men man har bjudit upp till kamp. I senaste matchen lyckades man få med sig 1-1 borta mot Everton, i matchen dessförinnan förlorade man dock med 2-0 hemma mot United. På dom fem senaste har laget nu 1-2-2 och ligger på elfte plats i tabellen.

West Ham har gått trögt i ligan senaste tiden och senast lyckades man få med sig 2-2 hemma mot Fulham, någon vinst var det länge sedan man lyckades med och på dom fem senaste har man 0-2-3. Laget har dragits med skadeproblem vilket också kan förklara det hela lite. Man ligger näst sist i tabellen och nu måste man börja plocka poäng för att inte halka efter ännu mera.

Enda frågetecknet för Stoke är Glenn Whelan. Annars har man en intakt trupp att starta med.
För West Ham är Scott Parker avstängd, Kieron Dyer, Dean Ashton och Luis Boa Morte är borta på grund av skador, tillbaka är dock Danny Gabbidon efter skada.

Stoke har dom senaste säsongerna haft väldigt svårt för West Ham både borta och hemma, West Ham har fem raka vinster mot just Stoke och detta är något som förmodligen hänger över Stoke som ett hjärnspöke. Trots dom problem West Ham har haft och den uteblivna formen måste det vända snart, man måste börja plocka vinster för att bättra på läget.

Stoke har spelat stabilt men som sagt så har dom haft svårt för West Ham tidigare, jag tror det forsätter så även idag och nu vänder det för West Ham, målsnålt att vänta och krysset ligger nära till hands. Därav väljer jag att spela X2 då risken för en 1-1 match är stor.

Lycka till.