Fredagen ser lovande ut på förhand, nu är det dags att värma upp innan vi tar oss an det massiva utbudet som väntar denna helg. Idag har jag två fina vinnare att bjuda på. Häng med.

Örebro Hockeyklubb – VIK Västerås HK
Mitt tips: 2:a
Insats: 4/10
Odds: 2.05 @ Bet24
Spelstopp: 2009-10-16 19:00

Örebro har spelat klart godkänt i dom senaste matcherna och senast förlorade man efter straffar mot Oskarshamn borta. Örebro har nu två raka kryss matcher.

Västerås har efter lite knackigt spel börjat komma igång och senast vann man hemma mot Troja med fina 5-2, i matchen dessförinnan vann man borta mot Sundsvall med 4-2.

Det tycks som att Västerås har vaknat och verkar vara på gång, Örebro kan vara på väg åt andra hållet efter två täta kryss matcher.

Jag tror att Västerås tar detta, i grunden är man också det bättre laget och ikväll ska man ha goda chanser trots bortaplan.

Jag lirar tvåan till ett godkänt odds.


Mora IK – Borås HC
Mitt tips: Över 5.5 Mål
Insats: 4/10
Odds: 1.70 @ Expekt
Spelstopp: 2009-10-16 19:00

Mora visade att man var det bättre laget i senaste matchen när man bortaslog Bofors med 5-4. Laget kan vara på gång efter ett par tveksamma insatser dock har man fortfarande problem med försvaret då man släpper alldeles för många puckar.

Borås vann hemma mot AIK senast med 4-3 och laget har spelat riktigt bra i dom senaste matcherna, laget har nu fyra vinster på dom fem senaste.

Matchen känns öppen på förhand, att Mora blivit så stora favoriter som man är gillar jag inte, Mora brukar inte trivas med att ha favoritskapet på sig, Borås skulle lika gärna kunna ta hem matchen, dock kan Mora vara på gång som sagt och det hela känns som en 50/50 match.

Dock gör Mora många mål samtidigt som man också släpper ett par puckar, Borås är också ett målglatt gäng och jag tycker matchen luktar över 5.5, det är också vad jag lirar ikväll.

Lycka till.