Äntligen är hockeyn igång och denna säsong kommer jag att göra mitt bästa för att leverera starka drag från hockeyallsvenskan. Idag lockar ett par matcher till spel men mitt val faller på daladerbyt vi bjuds på ikväll. Häng med.

Leksands IF – Mora IK
Mitt tips: X2
Insats: 5/10
Odds: 2.15 @ Expekt
Spelstopp: 2010-09-15 19:00

Leksand har äntligen kommit på att man inte kan köpa dyra spelare hela tiden och satsar istället på att bygga från grunden vilket man borde ha gjort för länge sedan. Man har till denna säsong tappat en hel del spetskompetens och laget består av unga spelare som nu ska bygga det nya Leksand, och visst kommer det ta sin tid.

Laget har heller inte dom stora förväntningarna på man haft på sig inför dom tidigare säsongerna vilket kommer göra laget gott och man får bygga ifred istället. Målet ligger dock fortfarande att ta sig till kvalserien och vad som händer efter det återstår att se, även om man har ett ungt lag så är det inget dålig lag man har.

Mora som redan från förra säsongen började att bygga från början med ett ungt lag kan eventuellt börja se resultat av det denna säsong. Man har ett väldigt ungt lag och snittåldern i backlinjen ligger på runt 20 år, dock är det inga dåliga backar man värvat inför denna säsong och även om spelarna inte har erfarenheten så har man spelförståelse och viljan att spela för laget.

Mora har dessutom två bra målvakter denna säsong något man inte haft tidigare. Laget har också lyckats med att behålla sin starka offensiv från förra säsongen. Mora kommer helt klart vara med denna säsong, frågan är bara om man orkar med ända till slutet vilket man inte gjorde förra säsongen.

Två intressanta lag som bygger från grunden, Mora har nog kommit något längre med sitt lag än vad Leksand gjort och även om båda lagen ska klara av att ta sig till kvalserien så måste jag nog säga att jag har högre förväntningar på Mora än Leksand denna säsong.

Första matchen för säsongen och vilken öppen historia detta är, oddset på Mora är alldeles för högt och Leksand får nog bära det stora favoritskapet på gamla meriter, Mora bör klara minst oavgjort i denna match, jag vågar inte riktigt lira rak tvåa här då det är premiär omgång och derby, jag väljer istället att lira X2 till ett klart spelvärt odds istället.

Lycka till.