Luleå har inga större problem i att besegra Brynäs igår, Brynäs bet ifrån lite innan Luleå gjorde vad man förväntades göra. Idag ser det lika intressant ut och dagens drag hämtas från fotbollen där vi igen har en favorit som bör klara trycket och ta hem segern. Häng med.

FC Köln – Borussia Dortmund
Mitt tips: 2
Insats: 6/10
Odds: 1.85 @ Expekt
Spelstopp: 2010-10-15 20:30

Köln har inte direkt spelat lysande senaste tiden, man vinner inte gör få mål och släpper in många mål. Man har haft ett spelsätt som fokuserat på defensiven och det är ju uppenbart att det inte fungerat. 1-2-2 på dom fem senaste och Köln hittar vi på en sextonde plats i tabellen.

Dortmund har gått desto bättre senaste tiden, fem raka vinster nu laget ser fortsatt bra ut. Senast tog man en fin vinst hemma mot Bayern München med 2-0. Laget återfinns på en andra plats tre poäng efter Mainz.

Köln får klara sig utan Kevin McKenna, Christopher Schorch, Sebastian Freis och Manasseh Ishiaku som saknas på grund av skador, dessutom förväntas tränaren göra ett målvaktsbyte, Miro Varvodic ersätter Faryd Mondragon.

Dortmund får tillbaka Mario Goetze som förväntas starta på bänken, Dede saknas fortsatt, saknas gör också Patrick Owomoyela, Tamas Hajnal, Sebastian Kehl, Mohamed Zidan och Florian Kringe.

Köln är aldrig lätta att tas med på hemmaplan och det vet också Dortmund om, man är också medvetna om att Köln har ett bättre lag än vad tabellen och formen visar. Trots detta är det en riktigt stabil och fin form Dortmund har, det är inget snack om saken att man bör ha god chans till tre nya poäng idag.

Tittar vi på statistiken lagen emellan så väger det tungt över till Dortmunds fördel, jag tror man fixar ytterligare en vinst ikväll mot ett kämpande Köln som desperat försöker hitta formen. Tvåan spelas med måttlig insats.

Lycka till.