Överspelet i Hockeyallsvenskan satt med god marginal igår, idag står en full omgång av Elitserien på menyn och jag har hittat en motiverad favorit som inte bör ha några problem med att vinna.

Luleå HF – Brynäs IF
Mitt tips: 1
Insats: 7/10
Odds: 1.85 @ Expekt
Spelstopp: 2010-10-14 19:00

Luleå har spelat riktigt bra i inledningen av denna säsong, senast hade man inga problem med att vinna hemma mot Frölunda med 3-0. 4-0-1 på dom fem senaste där enda förlusten kom borta mot Linköping. Luleå leder tabellen med en poäng före just Linköping, dock har Luleå en match mindre spelad och kan alltså dra ifrån ytterligare vid vinst ikväll.

Brynäs har också spelat ok i starten på säsongen, man gör mål och offensiven det betydligt bättre ut. 3-0-2 på dom fem senaste och Gävle laget ligger på en sjunde plats i tabellen. Man har haft problem på resande fot hittills och inget talar väl för att bortaformen skulle komma ikväll.

Luleå får tillbaka Christian Nyman och Anders Burström till denna match, saknas gör fortfarande Sebastian Meijer.
Till Brynäs har Jonathan Carlsson återvänt, fortsatt skadad är Jonathan Granström.

Båda lagen har hittills varit framgångsrika i PP, för dagen är dock Luleå bästa i Elitserien när det kommer till Boxplay. Brynäs hamnar på en fjärde plats när det gäller Boxplay.

Luleå är fortsatt livsfarliga och får man bara upp farten är man svårstoppade, Brynäs dominerade i samtliga möten förra säsongen, men det är dock inget man kan ta med i beräkningen då vi har ett helt annat lag i Luleå i år. Brynäs bör inte kunna hota Luleå särskilt mycket ikväll och något annat än en trygg hemmaseger finns inte på kartan.

Lycka till.