Helgen har inte varit vad vi hoppats på. Idag ser det riktigt bra ut på förhand. Vi hämtar dagens drag från Serie A, ett lag jagar Champions League, motståndarna dras med många skador och dålig form och det är läge att trycka in degen. Häng med.

Sampdoria – Genoa
Mitt tips: 1
Insats: 5/10
Odds: 2.25 @ Expekt
Spelstopp: 2010-04-11 20:45

Sampdoria har gjort en bra säsong så här långt, man ligger på en femte plats i tabellen med sikte på Champions League spel nästa säsong. Senast blev det vinst borta mot Chievo med 2-1. 2-2-1 på dom fem senaste och hemma denna säsong är man obesegrade.

Genoa återfinns på en tionde plats i tabellen, man har fortfarande en liten chans till Europa spel, man ligger endast fyra poäng från den sista platsen. Men det ser tungt ut då laget har formen som behövs just nu för att klara av något sådant. 1-3-1 på dom fem senaste och senast fick man bara 1-1 hemma mot Livorno som ligger sist i tabellen. Borta denna säsong har man heller inte varit särskilt stabila då man har 2-4-9.

Sampdoria saknar idag Luca Castellazzi, Nicola Pozzi och Pietro Accardi.

För Genoa ser det mörkt ut, man saknar spelare på mittfältet, i försvaret samt i anfallet, saknas gör Houssine Kharja, Bosko Jankovic, Ivan Juric, ,Diego Polenta, Dario Dainelli, Robert Acquafresca och David Suazo.

Samdoria har förlorat dom tre senaste derbyna mot just Genoa och nu är det bara seger som gäller. Fansen kräver det, ska det bli något Champions League nästa gång krävs det seger. Tränaren vill att man använder denna match till att ta ett kliv ännu närmare CL då man har sista platsen inom räckhåll.

Man bör ha en bra chans till vinst här ikväll också, med tanke på hur formen och skadeläget ser ut för Genoa kan vi räkna med att dom kommer få det tufft mot ett stabilt spelade Sampdoria som dessutom inte förlorat en enda gång hemma denna säsong. Jag lirar ettan här och hoppas få njuta av en kanon match ikväll.

Lycka till.