Överspelet i Hockeyallsvenskan satt senast utan större problem. Dagen ser intressant ut sett från ett spelperspektiv och vi gör åter igen ett besök i Hockeyallsvenskans förlovade land. Häng med.

Almtuna IS – Växjö Lakers
Mitt tips: Under 5.5
Insats: 6/10
Odds: 1.83 @ Bet365
Spelstopp: 2010-10-01 19:00

Almtuna har inlett på ett positivt sätt denna säsong och laget har mäktat med 3-0-2 på dom fem inledande matcherna. Senast blev det dock förlust när man mötte Örebro borta och föll med 2-1. Laget har intagit en femte plats i tabellen.

Växsjö åkte på sin första förlust i senaste matchen hemma mot Oskarshamn, man föll till slut med 5-3 även om det var jämt en bit innan Oskarshamn avgjorde. 4-0-1 på dom fem första och en förlust för laget var väl egentligen väntad då alla sviter spricker någon gång. Växsjö ligger nu på en andra plats i tabellen tre poäng efter Örebro.

Två lag som spelat riktigt bra hockey i inledningen på denna säsong drabbar samman ikväll, Växsjö har verkligen öst in mål i sina matcher och på dom fem första matcherna har man nu gjort 26 mål, Almtuna har inte mäktat med riktigt lika många men har ändå gjort 13 stycken.

Växsjös målvakt Christoffer Bengtsberg kolliderade med en motståndare i senaste matchen och kommer att saknas i denna match, ersätter gör Oscar Alsenfelt som en kompetent ersättare till Bengtsberg.

Almtuna har släppt in näst minst mål hittills av alla lagen, bara Örebro har släppt in ett mindre mål. Almtuna kan tacka Petersson-Wentzel i målet för det med sin fina räddningsprocent på 94.2, PW har spelat riktigt bra i inledningen på denna säsong och är också duktig på att läsa av spelet.

En jämn match på förhand, det är dock inte lätt att möta Almtuna på hemmais och Växsjö ska inte tro att detta kommer att bli någon ”walk in the park”. Med tanke på hur pass bra försvarsspel och målvaktsspel Almtuna bjudit på tror jag inte att Växsjö kommer få det så lätt att göra mål.

Med tanke på att dessa lag är relativt jämna och matchen förväntas bli en tight historia tror jag inte vi kommer att få se allt för många mål i afton, under spelet i denna match känns riktigt givet och oddset som bjuds anser jag vara klart spelvärt.

Lycka till.