Vi värmer upp inför helgen med drag både från fotbollens värld och hockeyns. Två stabila vinnare står på menyn och jag kliver in. Nu ska kassan fyllas på. Häng med.


Södertälje SK – Linköping
Mitt tips: 2
Insats: 7/10
Odds: 1.85 @ Expekt
Spelstopp: 2009-12-10 19:00

Södertälje har gått blytungt senaste tiden och senast blev det förlust med 6-4 borta mot Timrå. Fem raka förluster och sist i tabellen kommer man inte långt med.

Linköping fortsätter att imponera i Elitserien och senast blev det vinst med 5-2 hemma mot Färjestad. 4-0-1 på dom fem senaste och endast en poäng efter ledande HV71 i tabellen.

Södertälje dras fortfarande med skador i laget vilket också förklarar en hel del. Linköping har just inga problem i laget och kan spela på som man gjort i dom senaste matcherna.

Här är det inget snack om saken enligt mig, trots att det är bortaplan som gäller för Linköping så ska man ta detta, visserligen har man inte varit allt för övertygande borta denna säsong men idag ska det inte vara några problem. Södertälje får se sig besegrade ytterligare en gång ikväll, laget producerar inte tillräckligt för att lämna jumboplatsen i tabellen och får det svårt även ikväll.

Lille – Saint Etienne
Mitt tips: 1
Insats: 7/10
Odds: 1.63 @ Centrebet
Spelstopp: 2009-12-10 19:00

Lille har spelat klart mycket bättre senaste tiden än vad gästande lag idag har gjort. Senast vände man matchen och vann hemma mot Lyon vilket får ses som en riktigt bra prestation. 4-0-1 på dom fem senaste säger en del om dagsformen och laget ligger på en tionde plats i tabellen.

Saint Etienne som ligger på en sjuttonde plats i tabellen har blandat och gett senaste tiden, senast fick man 0-0 hemma mot Sochaux och 1-2-2 på dom fem senaste imponerar inte allt för mycket.

Saint Etienne dras med en hel del skadeproblem och man har det svårt både i försvaret och anfallet, idag får man det vårt mot ett Lille som producerar väldigt mycket framåt just nu, man är dessutom det klart bättre laget i grunden och mot ett skadedrabbat Saint Etienne ska det bli vinst idag.

Lycka till.