Helgen är kommen mina vänner och med den en massa fin sport med tillhörande spel. Som vanligt när helgen kommer så kliver även jag in med plånboken. Helgen bjuder också på en massa intressanta och roliga matcher. Där ibland VM-kval mötet mellan Danmark och Sverige som på förhand ser stekhett ut. Jag lämnar dock allt vad VM-kval heter till mina kollegor här att spekulera i och riktar istället in mig på Elitserien där jag hittat ett roligt drag. Jag bjuder också på ett riktigt fint drag i en annan fotbolls liga. Häng med.

Brynäs – Luleå
Mitt tips: 2:a
Insats: 4/10
Odds: 2.65 @ Ladbrokes
Spelstopp: 2009-10-10 18:30

Brynäs tycks ha vaknat till liv i Elitserien efter en krampande inledning av säsongen. Senast vann man borta mot Södertälje och laget har nu två raka segrar. Sett över dom fem senaste har man 2-2-1.

Luleå ångar på i Elitserien och har sett riktigt starka ut i dom senaste matcherna, senast vann man hemma mot Djurgården med 4-3, i matchen dessförinnan vann man med klara 6-2 borta mot Frölunda. Sett över dom fem senaste har man nu 3-0-2.

För Brynäs kommer Simon Bertilsson att saknas, dock kommer Niclas Andersén att vara tillbaka, annars ser Brynäs ut att ställa upp med i stort sett samma lag som i senaste matchen.

Luleå kommer att sakna Pär Arlbrandt som utgick senast med en lätt skadad axel, Emil Lundberg ersätter. Annars ser Luleå ut att ställa upp med samma manskap som i senaste matchen.

Båda lagen kommer heltaggade till denna match i jakt på en tredje raka seger, Luleå har sett klart mer stabilare ut än vad Brynäs gjort och frågan är om den stigande formen för Brynäs kommer att hålla i sig eller om man kommer att bjuda på en dipp snart igen.

Luleå har bjudit på ett strålande power och boxplay i dom senaste matcherna och laget ser riktigt bra ut. Matchen känns aningen öppen på förhand vilket också oddsen skvallrar om. Jag finner trots detta ett litet värde i oddset på Luleå vilket också kommer att testas med liten insats.

Náutico – Palmeiras
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10
Odds: 2.20 @ Expekt
Spelstopp: 2009-10-12 21:00 (Edit: Denna match spelas på måndag klockan 21:00, tydligen hade både Expekt och andra odds sidor satt fel på denna idag. Jag ber om ursäkt för felet.)

Náutico ligger på tredje plats från botten i tabellen och laget har inte bjudit på mycket i dom senaste matcherna. Senast förlorade man klart borta mot Internacional med 3-1. Man har inte lyckats ta en enda seger på dom fem senaste och har 0-1-4.

Palmeiras toppar tabellen och har spelat stabilt i dom senaste matcherna, i senaste matchen fick man 2-2 hemma mot Avaí, i matchen dessförinnan vann man med 3-1 borta mot Santos.

Det ska normalt skilja en hel del mellan dessa lag och Palmeiras har en krossande statistik på just Náutico.
Palmeiras har också en fin rad på bortaplan denna säsong också med 6-4-4, Náutico har spelat bra hemma denna säsong också, men här blir nog uppgiften lite för svår.

Jag gillar oddset på tvåan och testar med måttlig insats.

Lycka till.