Ikväll går den av stapeln, säsongens upplaga av NHL All Star Game, och i vanlig ordning är det två grymma lag som som ställs på isen. Ett nytt system testas i år, liknande det i lågstadiets aktiviteter på rasterna, där man utser två parter som sedan väljer spelarna en efter en. De som fick ansvaret för valen var kaptenerna i de bägge lagen, vars efternamn även står som lagnamn.

Team Lidstrom, med Niklas Lidström som kapten, tilldelades Chicago Blackhawks Patrick Kane och Tampa Bay Lightnings Martin St. Louis som assisterande kaptener.  Efter draften fick man en klar känsla av att de satsade på att sätta ihop radarpar från klubblagen med de spelare som blivit uttagna till matchen, inga dåliga sådana heller. Steven Stamkos valdes i första rundan, och lär således med största sannorlikhet spela med Martin St. Louis i en förstakedja. Den andre assisterande kaptenen, Kane, fick sin kedjekamrat Toews i laget, och även denna duo är högaktuell för att spela i samma kedja. Dessutom fick man ett radarpar innehållande ett svenskt namn, då Louie Eriksson och Brad Richards från Dallas Stars bägge hamnade hos Team Lidstrom. Spelare som kompletterar dessa spelare offensiv är följande namn: Danny Breire, Henrik Sedin, Martin Havlat, Anze Kopitar, Matt Duchene och Phil Kessel.

De defensiva valen gav även de ett klart intryck som kan uttryckas i ett ord: Offensivt. Utöver kaptenen Lidström så valde man att drafta Chicagos kanske bästa back, Duncan Keith, som troligen lär spela i samma kedja som Toews och Kane. En annan Chicago-bekanting är Dustin Byfuglien, som den här säsongen spelar iklädd Atlanta-tröjan. Ett vapen som lär utnyttjas från offensiv blålinje då lägen ges är Kanadas OS-medaljör, som dessutom kom tvåa i Hardest Shot-tävlingen, Shea Weber. Dessutom har man poängbäste backen i truppen, Phoenix Coyotes Keith Yandle. Den siste backen i truppen är Minnesota Wilds Brent Burns, som gjort näst flest mål av backarna i NHL den här säsongen, två stycken efter tidigare nämnde Dustin Byfuglien. Således en stark offensiv backuppsättning!

Säsongens bästa målvakt draftades av Lidström, Bostons Tim Thomas. Han har i år höga 94,5 i räddningsprocent på de 36 matcher han spelat. Dessutom toppar han ligastatistiken vad gäller minst insläppta mål, då han har ett snitt i 1,81 mål/match. Dessutom draftades Anaheims Jonas Hiller och Pittsburghs Marc-André Fleury. Noterbart är att samtliga målvakter i Team Lidstrom har bättre räddningsprocent än de tre som valdes av Eric Staal…

Det andra laget är således Team Staal, med just Eric Staal som kapten, vars främsta fördel lär ligga i hemmastödet som man har. Det märktes även tydligt att han ville ha full support från läktarhåll, då samtliga Carolina-spelare hamnade i truppen. Han valde att ta målvakten Cam Ward redan i första rundan, och senare även yngste spelaren någonsin att delta i en All Star-match, Jeff Skinner. Från familjehåll var även trycket stort, vilket ledde till att han även plockade åt sig brodern Marc Staal, som till vardags spelar i New York Rangers. Som assisterande kaptener tilldelades han Ryan Kesler (Vancouver Canucks) och Mike Green (Washington Capitals). Att plocka ihop par som lär spela tillsammans är betydligt svårare i det här laget, då man gick mer för individualister och har inga direkta radarpar, om man inte ska räkna Mike Green och Ovechkin. Offensivt mönstrar man, utöver tidigare nämnda namn, dessa namn: Daniel Sedin, Rick Nash, Patrick Sharp, Claude Giroux, Corey Perry, Patrik Elias, David Backes, Paul Stastny.

Defensiven här är det som utmärker sig allt mer, där offensive Capitals-stjärnan Mike Green får sällskap av en rad skickliga spelare, offensivt såväl som defensivt. Spelaren som vann Hardest Shot-tävlingen, Zdeno Chara, valdes tidigt, och lär ha ett stort ansvar här. Dessutom valde han, som tidigare nämnt, brodern Marc Staal. Den enda San José-spelaren i All Star Game, den med puck skicklige backen Dan Boyle, som säkerligen kommer att få stort ansvar vid framför allt powerplay. Pittsburghs Kris Letang, även han skicklig med en man mer på planen, blev även han draftad av Team Staal. Kanske mest spännande ur svenskögon, unge backen Erik Karlsson, en offensivt skicklig sådan. Noterbart är dock att han ofta har stora problem i egen zon, då han har statistiken -17 i plus/minus den här säsongen, och tidigare nämnde Dan Boyle ligger på -10. I övrigt är det jämna backar det handlar om, Letang och Chara ligger bägge på +22 i den statistiken,  samt Mike Green på +9.

I målet har man, som tidigare skrivet, sämre målvakter statistiskt sett, men det är alltid ett lyft med en sån här tillställning. Det är dock tre stabila målvakter trots allt, Förstavalet Cam Ward, Rangers Henrik Lundqvist samt Montreals Carey Price. Jag har inte lika mycket att säga om dem som målvakterna i Team Lidstrom.

Noterbart:
- Henrik och Daniel Sedin ställs mot varandra, för första gången i karriären. Hur klarar de sig på ”egen hand”?
- Båda Penguins storstjärnor Crosby och Malkin missar matchen, stort minus då bägge med stor sannorlikhet gått topp 5 i draften, och är stora artister på isen med stor individuell skicklighet.
- Niklas Bäckström ej uttagen, blir Ovechkin bättre utan sin svenske lekkamrat som har en dålig säsong?
- Kommer samtliga radarpar spela tillsammans i Team Lidstrom?

Måste även lägga till ett speltips i matchen. Jag tycker att fördelen ligger hos Team Lidstrom, då forwardssidan alltid är viktigast i såna här uppvisningsmatcher. Publiken vill se mycket mål och artisteri, något som gör att backar och målvakter ofta hamnar i lite i skymundan. Man har tre bevisligen fungerande radarpar i truppen, och bra komplement till dessa. Dessutom har man målvakter som samtliga är bättre än de som draftats i Team Staal. Därav tycker jag att oddset 2,35 rakt är intressant på Team Lidstrom. Handikappet -1,5 (vinst med minst 2 mål) är även det intressant för den lite mer vågade, och ges till 2,98. Oddsen hämtade hos Betsafe!

Spelstoppet för spel på matchen är 22:05 ikväll.

God spellycka och trevlig kväll framför TV:n önskar jag er som kommer att se matchen!
/Blixt