neymarDen brasilianska landslags- och Barcelona-spelaren Neymar har tecknat ett sponsorkontrakt med PokerStars och blir ytterligare en känd idrottsprofil som förknippas med pokerjätten.

PokerStars har redan värvat andra fotbollsstjärnor som Nadal och Ronaldo. David Baazon som är VD på PokerStars säger följande på pokerrummets blogg: “Neymar Jr is a young and extremely charismatic megastar who loves interacting with fans on social media, is comfortable on camera, and loves the game of poker”.

Neymar är ännu ett bevis på att PokerStars försöker hitta nya målgrupper och Neymars värde ligger inte bara i hans status som superstjärna i sporten han utövar utan bland annat också att han har över 18 miljoner följare på Twitter.

Samtidigt som PokerStars lockar till sig ännu en sportprofil har det i dagarna konstaterats av pokerskribenten Barry Carter att det är svårt att få ett sponsorkontrakt med PokerStars om man är pokerspelare. Det räcker inte ens att vara världsmästare längre och Carter konstaterar att det endast är Greg Merson som fortfarande har ett kontrakt med pokerrummet av samtliga världsmästare efter poker-boomen (och inräknar därmed inte Chris Moneymaker).