Neteller startade sin verksamhet 1999 och är idag en av världens största aktörer när det kommer till överföringar av pengar online. Servicen kallas ibland e-plånbok. Neteller utför transaktioner för miljarder dollar varje år och har både företag och privatpersoner som kunder. Företaget är aktivt i över 160 länder och används av alla möjliga företag världen över. Neteller har sitt tillstånd i England under översyn av Englands finansinspektion.

Neteller Säkerhet

Säkerheten är något man på Neteller tar på största allvar. Redan från början när man öppnar ett konto får man genomgå en rad handlingar för att säkerställa att man är den man utger sig för att vara. När du skall logga in på ditt konto så använder du ett Konto-ID, ett Säkerhets-ID samt ett lösenord.

Överföringen av information från Netellers datorer till din dator via internet skyddas av 128 bitar kryptering, vilket är en etablerad standard på webbsajter som handhar känslig information.

Kundernas pengar hålls på separata konton för att säkerställa beloppen och naturligtvis tar man regelbundna backuper på all viktig information.

Att sätta in pengar

När du ska fylla på ditt konto hos Neteller så erbjuds du en rad alternativ, varav de vanligaste är Mastercard och Visa samt vanlig banköverföring. Från Sverige har du tillgång till samtliga alternativ för att fylla på ditt konto med pengar. När du använder Visa eller Mastercard tar Neteller ut en avgift på 1.75% på din insättning, och pengarna finns sedan på ditt Neteller-konto på en gång. Väljer du att sätta in pengar via en banköverföring tas ingen avgift ut och då har du dina pengar på ditt Neteller konto efter 3-5 bankdagar.

Göra uttag

När det är dags att ta ut pengarna från Neteller så har vi från Sverige tre alternativ att välja på;

  1. Det första är banköverföring, det innebär att pengarna förs över från ditt Neteller konto till ditt bankkonto här i Sverige. Detta tar 3-5 bankdagar och avgiften för detta ligger på 2.5% (för att täcka kostnaden av valutaväxlingen).
  2. Du kan också välja att få en check hemskickad, men detta rekommenderas dock inte då tiden för postgången varierar och kan dra ut på tiden, sen kan också banken här i Sverige ta ut stora avgifter för att lösa in checken.
  3. Det tredje sättet är att du ansöker om Net+ kortet (ett MasterCard) hos Neteller. Med detta kort kan du ta ut dina pengar från ditt Neteller konto från vilken bankomat som helst världen över och även handla för det i butik. Det finns en liten avgift för att ta ut i en bankomat (ca 40 kr), men att handla med kortet i en butik är gratis.

Neteller är ett enkelt och säkert sätt att flytta sina pengar mellan olika spelbolag, men också för att kunna hålla dom någonstans innan man tar ut dom eller flyttar dom till sitt eget bankkonto. Tjänsten är enkel att använda och efter att man genomgått säkerhetskontrollerna när man skapar sitt konto är det bara att sätta igång.

Neteller är ett utmärkt sätt att handla eller föra över pengar till spelbolag utan att behöva skylta med ditt privata bankkort eller bankkonto. Neteller kan du använda hos dom flesta spelbolag och casinon och vi kan utifrån egen erfarenhet rekommendera dem.