Hajpen var stor kring senaste omgången av PokerStars SuperStar Showdown med Daniel Negreanu vs. nätpokerfenomenet Viktor ”Isildur1” Blom, men själva eventet blev något av ett antiklimax.

Ursprungsplanen för denna tungviktsmatch var att låta den sträcka sig över två söndagar och spela 2 500 händer i varje session, men efter bara 1 439 händer hade ”Isildur1” tagit varenda cent av de $150 000 Negreanu köpte in sig med, något som fick åskådarna att tvivla på om det skulle bli någon fortsättning nästa söndag.

Spelet var $50 / $100 No Limit Hold’em över de fyra vanliga borden hos PokerStars, och Blom anlände till matchen med fyra segrar i rad på meritlistan (mot Tony G, Daniel Cates, Eugene Katchalov och en spelare som kvalificerat sig online).
Negreanu å sin sida hade inte några sådana meriter från nätpokern, men hade övat inför matchen genom att markant öka sin aktivitet på världens största pokersajt.

”SuperStar Showdown lät mycket spännande när jag först hörde talas om det, problemet var att jag helt enkelt inte var tävlingsduglig. Jag har egentligen aldrig multibordat, särskilt inte heads-up. Så jag beslutade mig för att sätta igång att öva,” förklarade Negreanu.

Tråkigt nog för Negreanu spelar det inte någon roll hur mycket man har övat när ens motståndare verkligen har sjukt bra tur med korten, och det hade den svenska pokersensationen under den senaste omgången av PokerStars SuperStar Showdown.

Redan tidigt fick Blom en two-outer på rivern när potten innehöll över $20 000. Sedan fick båda spelarna topp-par på floppen, och Isildur1 vann tack vare en högre kicker. Sedan gick det ännu sämre för det kanadensiske PokerStars-proffset, som återigen fick topp-par på floppen och den här gången valde taktiken slowplay för att sedan gå all-in på turnen och få reda på att Blom hade fått stege på turnen.

Den näst största potten under kvällen dök upp strax därefter och innehöll $28 700. Negreanu floppade tvåpar och gick all-in på turnen. Återigen var tillfället illa valt, eftersom Blom hade fått färg på turnen. Negreanu fick inte någon hjälp av rivern och tvingades slicka sina sår ännu en gång.

Kunde saker och ting bli värre för Negreanu under PokerStars SuperStar Showdown? Ja, det kunde de verkligen. Hans pockettior slogs ut av en floppad stege, strax innan han fick triss på rivern och Blom också visade sig ha triss fast med – du gissade rätt – en bättre kicker.

Negreanu fick efter en stund en stege med knekt i topp på turnen, och det verkade som att hans otur började ta slut, men Blom satt med högsta möjliga färg och tog därmed hem potten.

Efter ytterligare en rad hemska förluster var SuperStar Showdown över och Negreanu kunde skriva årets underdrift i chattfönstret: ”Pretty sick run”.

Blom, medveten om att han hade haft turen på sin sida, svarade med ett ”Ja, det är helt sjukt. Jag fick nötterna hela sessionen.”

Negreanu har sedan dess bekräftat på Twitter att nästa omgång av utmaningen kommer att bli av.

”Ok, har nu officiellt skakat av mig förlusten. Tillbaka till grindandet den här veckan och returmatch med fräscha $150k nästa vecka,” skrev han åt sina följare på Twitter.

Blom kommer att försöka förbättra sitt resultat ytterligare. Han ligger nu plus med $315 525.