I sin blogg skriver Daniel Negreanu om hur nöjd han är med att TV-programmet ”The Big Game” har förbud mot solglasögon.

”En sak som jag älskar med vårt program är att det ÄNTLIGEN finns en regel mot att gömma sig bakom solglasögon som en fegis!”
skriver den världsberömde pokerspelaren som själv brukar spela utan solglasögon. ”Jag svär, samtliga TV-producenter borde förbjuda solglasögon helt och hållet för TV-sända events. De är så dåliga för poker på så många nivåer. Poker skulle inte sändas i TV om alla bar huvor och solglasögon för att dölja sina ögon.”

Negreanu förklarar vidare hur glad han blir när nätspelare som Tom Dwan, Patrik Antonius och Phil Galfond dyker upp live och spelar utan solglasögon.

”Majoriteten av världens bästa spelare bär INTE solglasögon,” hävdar han. ”En av de största skillnaderna mellan livepoker och nätpoker är möjligheten att se din motståndare. Ögon och allt. Doyle Brunson har inte solglasögon på sig. Phil Ivey har inte solglasögon på sig.”

Negreanu erbjuder nu sin hjälp till den som vill starta någon form av lobbyverksamhet för ett totalt solglasögonförbud vid pokerborden.

”Om någon vill sätta igång en namninsamling för att förbjuda dem från alla former av poker, oavsett om det handlar om turneringar, cash games eller TV-sända events , kommer jag att göra vad jag kan för att hjälpa till”, försäkrar Negreanu. ”Om du vill ha solglasögon på dig när du spelar online, varsågod! Men om du vill delta i The Big Game från PokerStars.Net måste du helt enkelt samla mod till dig och ta av de där fåniga sakerna!”