Nashville Predators

Nashville tippades av många inför säsongen som ett lag som kommer gå långt i slutspelet. Grundserien var Preds inte lika övertygande men i slutspelet har man visat storform och är än så länge obesegrade. Efter att ha genomfört en prestigefull ”sweep” på tunga Chicago Blackhawks i första rundan har man nu inlett den andra rundan mot St Louis Blues där man tog en viktig bortaseger i det första mötet.

PK har ställt in siktet

P.K. Subban var riktigt het i Game 1 och stod för upprepade stänkare från blålinjen. Han noterades för en assist efter att ha pangat ett slagskott som styrdes in snyggt av Colin Wilson i powerplay i den första perioden. Därefter fick han bli målskytt när ett tungt skott från blålinjen gick in bakom Jake Allen.

Han fick en till assist efter att ha skjutit ännu ett skott från blålinjen i powerplay, men som Filip ”Flipper” Forsberg kunde skicka in på retur. På bara en match mot Blues har Subban gjort fler poäng än på hela serien mot Blackhawks, som slutade på ynka två assist som är ett underbetyg för en back av hans kaliber.

Nashville hade en ledning på 3-1 inför den sista perioden men Blues kämpade sig tillbaka och utjämnade till 3-3, men Nashville reagerade och Vernon Fiddler kunde lägga in fjärde pucken på ett nästan dråpligt sätt när keepern Allen försökte gå ner och stötbryta när det stod 5.05 på klockan i den tredje perioden.

 

Ny match ikväll

Nu blir det match i Nashville. När St Louis spelade i första rundan mot Minnesota lyckades man vinna samtliga bortamatcher. För att göra det mot Predators måste de vinna fler tekningar. Nashvilles Mike Fisher lyckades vinna 12 av 15 tekningar. Den totala siffran i matchen för vunna tekningar var 62% – 38% i Nashvilles favör. Dessutom måste Blues sluta ta onödiga utvisningar då Nashvilles powerplay är giftigt, två av Nashvilles mål kom i PP i senaste matchen.

Spela på NHL hos Mobilebet

Mobilebet