Radetinac

Djurgården tar emot Kalmar hemma på Tele2 Arena i omgång 13 i Allsvenskan. Ett Kalmar som endast tagit åtta poäng och huserar på kvalplats.

 

Djurgården hänger på i toppen?

Djurgården behöver vinna ikväll för att hänga på i toppen. Malmö har förvisso dragit ifrån rätt mycket i toppen men om andra- och tredjeplatsen är det jämnt. Djurgården har varit bra på hemmaplan och har endast en förlust på sina senaste fem hemmamatcher. Under uppehållet har man i Djurgården varken sålt eller köpt några spelare. Djurgården får tillbaka Haris Radetinac som har varit skadad sedan förra säsongen, vilket får ses som ett bra tillskott offensivt. Djurgården saknar Felix Beijmo, Jonathan Augustinsson och Tino Kadewere.

 

Nyttigt uppehåll för Kalmar

Efter den svaga våren valde Kalmar att sparka sin tränare Peter Swärdh. Nanne Bergstrand, senast i Hammarby, ersätter Swärdh som tränare. Bergstrand tränade Kalmar i hela 10 år från 2003 till 2013 och lyckades med både uppflyttning från Superettan och SM-guld 2008 under sin senaste sejour i KFF. Tränarbytet var precis vad Kalmar behövde efter deras väldigt svaga vår. Under våren tog Kalmar endast åtta poäng och om man ska stanna kvar i Allsvenskan måste man börja plocka poäng. En ny röst i omklädningsrummet är precis vad Kalmar behöver för att komma igång och plocka poäng igen. Kalmar saknar Mahmoud Eid och Edvin Crona.

 

Mitt speltips på matchen blir att båda lagen gör mål @1,95 hos Bethard. Bethard har just nu en bonus som ger 100% upp till 1400 kr, en finfin bonus som inte får missas!