rafael nadalPokerStars blogg avslöjar att den spanska tennisspelaren Rafael Nadal har blivit en del av PokerStars team av kända idrottsmän.

Gruskungen Nadal med bland annat sju titlar i Franska öppna blir alltså ännu en i raden av kända idrottsmän – förra året värvades till exempel den svenska skidstjärnan Marcus Hellner – som blir ett ansikte utåt för världens största pokerrum.

I intervjun i samband med inträdet på PokerStars erkänner Nadal att han är en nybörjare inom poker och utifrån detta har sajten ordnat en kampanj med namnet Help Rafa där spelare genom att komma med pokerråd kan vinna ett prispaket till EPT Barcelona i augusti. Nadal berättar också om sin inställning till samröret med pokersajten: ”When I discovered the game of poker, I chose to join PokerStars because they understand what it takes to be the best and associate themselves with the qualities of champions. I’m very happy to be working with them.”

Att det är en spansk idrottsman som blir nästa celebritet på PokerStars är kanske heller ingen slump med tanke på att PokerStars nyligen gjort inträde på den spanska spelmarknaden.