Nashville Predators

Nashville reducerade i finalserien mot Pittsburgh Penguins när de väl fick åka hem till Nashville och Bridgestone Arena där de trivs så bra. Med siffrorna 8 vinster och 1 förlust (i övertid), vet man om att man är starka hemma, och det kommer behövas om Nashville ska kunna kvittera den här finalserien. Torskar man ikväll är man piskade att vinna resterande matcher, varav majoriteten är på bortais. Lyckligtvis spelas kvällens match hemma även den.

 

Pittsburgh utnyttjade hemmaplansfördelen

Pittsburgh hade med sig 2-0 i matcher inför den stundande tredje matchen som skulle spelas i Nashville, efter att de två inledande matcherna genomförts i Pittsburgh. Nashville har varit det bättre laget över tid, men Pekka Rinne i målet hade problem i både första och andra matchen. I den första matchen kom Pittsburgh ut med kraft och efter en spelad period så ledde man med 3-0 efter att ha gjort 3 mål tätt inpå varandra i slutet av den första perioden.
Nashville lyckades omgruppera och ta sig tillbaka in i matchen. Med 3 minuter kvar stod det 3-3, Pittsburghs Jake Guentzel (som egentligen skulle sett matchen på läktaren) lyckades bryta dödläget och göra 4-3. Strax därefter adderade Nick Bonino till siffrorna med en lobb som gled in i öppen kasse.

 

Nashville ”Smashville”

Väl hemma i Tennessee var det feststämning innan matchen ens dragit igång. Nashville-borna gick man ur huse för att tagga igång inför lördagskvällens match. Allt var upplagt för folkfest. Men det gick inte planenligt, för när den ständige Jake Guentzel gjorde 1-0 efter 3 minuter infann sig en tomhet. Pittsburgh höll ledningen in i den första pausvilan. I den andra perioden var det ett annat Nashville som kom ut på isen, och efter att ha fått ett power play kunde Roman Josi panga in kvitteringen. Strax därefter kom Gaudreau in med pucken i slottet och drog till med ett handledsskott och vändningen var ett faktum. Slutresultatet blev till speedwaysiffrorna 5-1.

Ny match ikväll och det är en mycket avgörande match. En vinst för Pittsburgh och siffrorna 3-1 innebär att Nashville måste vinna resterande 3 matcher, varav 2 är i Pittsburgh. Vinner Nashville ikväll är serien levande i allra högsta grad.

 

Spela på NHL hos Expekt

Expekt