Söndagen den 30 maj är det Elitloppet på Solvalla och dagen inleds med ett helt nytt lopp – Mustaschloppet, i samarbete med Cancerfondens Mustaschkampen.

–”Mustaschloppet är ett mycket bra initiativ som jag stöder helhjärtat. Jag har själv vänner som har drabbats av prostatacancer”, säger Erik Adielsson, en av Sveriges främsta kuskar.

Det är svensk trav- och galoppsport, via ATG och Solvalla, som tillsammans med Cancerfonden står bakom Mustaschloppet söndagen den 30 maj kl 10.30.

Varje dag drabbas 25 svenska män av prostatacancer och Mustachkampen syftar till att samla in pengar till forskning kring prostatacancer.

–”Trav- och galoppsporten har nu i två år stöttat Mustaschkampen. Med Mustaschloppet på Solvalla hoppas vi nå ännu fler i kampen mot prostatacancer”, säger Kerstin Wallentin, Kommunikationsdirektör på ATG.

–”Vi hoppas också att de tiotusentals åskådarna på plats kommer att skänka pengar till Mustaschkampen”, säger Kirsten Engström, Marknad- och Försäljningschef på Solvalla.

På plats på Solvalla kommer programledarna Robert Aschberg och Gert Fylking samt Musse Hasselvall och Andreas Halldén att vara. I tv-programmet ”Ystad-Haparanda” (TV8 söndagar kl 19.00) ska de båda lagen Fylking/Aschberg och Hasselvall/Halldén ta sig från Haparanda till Ystad och tävla om att samla in pengar till Mustaschkampen.

På Solvalla ”tävlar” de om 100 000 kronor i Mustaschloppet. Inför loppet får de båda lagen välja varannan häst i startfältet till dess att alla hästar är valda. Det lag som har valt vinnande häst i loppet får 75 000 kronor, det andra laget får 25 000 kronor.

Solvalla har skänkt Mustaschloppet och dessutom skänker Solvalla ytterligare 25 000 kronor, som ska motsvara ungefär samma belopp som kuskarnas provision i loppet. Alla pengar går till Mustaschkampen.

–”Kul om samtliga kuskar i loppet odlade mustasch till loppet. Min skäggväxt är tyvärr inte mycket att hurra för – men jag lovar att köra loppet i lösmustasch!”, säger Erik Adielsson.

Redan nu kan man vara med och stötta Mustaschkampen med 50 kronor genom att via mobilen skicka ”Elit” till 72900.

På Solvalla så kommer Cancerfonden också att samla in pengar i bössor.