Saul Niguez i Atletico Madrid

 

Succéspelaren Saul stannar i Madrid.

22-årige Saúl Ñíguez har gjort en fin säsong både i Atlético Madrid och spanska U21-landslaget, och har ryktats bort.
Men nu är det klart att han blir kvar i den spanska huvudstaden efter att ha kritat på ett monsterkontrakt.
- Det finns ingen bättre plats än här, säger mittfältaren.

 

Glad att stanna

Han är en av Europas intressantaste mittfältstalanger och han har haft många ögon på sig. Men nu är det klart att han blir Atleti trogen. Han kritade nämligen på ett nioårskontrakt (!) med Atletico Madrid, vilket löper ut 2026, när Saul är 31 år gammal. I ett officiellt uttalande säger Saul att han är väldigt glad att få stanna.
- Atletico är en familj och det finns ingen bättre plats än här, säger Saúl.

I U21-EM vann han skytteligan efter att ha gjort ett hattrick mot Italien i semifinalen. Spanien var favoriter under hela mästerskapet men den tyska maskinen stängde ner den spanska finessen och spanjorerna fick se sig besegrade i finalen med 1-0.
Under säsongen gjorde han nio mål för Atletico varav fyra var i Champions League-äventyret, som för övrigt tog slut mot blivande mästarna och lokalkonkurrenterna Real Madrid.

 

Transferförbud

Som bekant så har Atletico Madrid ett transferförbud fram till januari 2018. Därför var det extra viktigt att få behålla Saul. Man lyckades även säkra upp Antoine Griezmann som mer eller mindre var klar för Manchester United, åtminstone som det ryktades, och oddsen som låg runt 1.50 på att han skulle representera United nästa säsong talade sitt tydliga språk. Men icke sa nicke, båda två blir kvar för att hjälpa Los Rojiblancos till nya framgångar.

 

Spela på ligavinnare hos 21bet

21Bet - betting och casino