Det är väldigt vanligt att man som ny spelare begår en rad misstag innan man blivit varm i kläderna. Förutom att du ska pricka vinnare ska du också ha full koll på ditt money management. Här nedan listar vi några av dom vanligaste misstagen du bör undvika som ny spelare.

1. Ändra inte storleken på insatsen
Rekommendationen är att man satsar mellan 2-5% på varje spel beroende på hur stor risk spelet innebär. Detta är en sund plan för att hålla sin kassa levande även under en dålig period. Många nya spelare brukar dock ha väldigt lätt för att öka insatsen på sina units vid en bra period och försöka maximera så mycket som möjligt av vinsten. Detta kan lätt göra att man skadar sin kassa ordentligt vid en lite sämre period. Precis på samma sätt är det vanligt att nya spelare som hamnar i en sämre period ökar insatsen för att så snabbt som möjligt vinna tillbaka det man förlorat. Detta är inget sunt money management.

2. För många spel
Det är väldigt lätt som ny spelare att man blir väldigt ivrig och börjar skicka iväg en massa spel, 5-10 stycken per kväll. Detta gör att du riskerar mycket av din kassa på en gång men också så sabbar du din egen statistik. Se till att hitta toppspelen bland alla spel du kikat på och skicka bara iväg dom du tror mest på, att chansa och hoppas på turen är till för förlorare.

3. Spela inte till det lägre oddset
Se till att du alltid har minst en handfull spelbolag att välja bland, detta ökar dina chanser att alltid kunna spela till det högsta oddset. I det långa loppet tjänar du på detta istället för att skicka iväg spelet till ett lägre odds bara för att det är bekvämt. Använd en e-plånbok för att lättast flytta pengar snabbt mellan olika spelbolag.

4. Överreagera inte på trender
Bara för ett lag har vunnit dom senaste fem matcherna innebär det inte att dom automatiskt vinner den sjätte matchen. Detta är ett vanligt misstag av spelare i början av sin karriär, har ett lag vunnit fem raka matcher så ökar också chanserna för varje match efter det att förlusten står runt hörnet och väntar och då gäller det att vara rätt ute när den kommer.

Lika vanligt är det att man överreagerar på nyheter inför en match. Ett exempel, lag A saknar 4 spelare inför matchen mot lag B, dessa nyheter har man hört många gånger och det målas alltid upp som att bara för att lag A saknar dom där spelarna så kommer dom per automatik förlora matchen mot lag B. Se alltid till att göra en egen analys av matchen och bedöm riskerna i matchen själv.

Är du ny som spelare och vill läsa mer rekommenderar vi att du läser vår Bettingskola.