Del 1 – Starten av spelandet
Del 2 – Twitter & rekande
Del 3 – Utveckling & framtiden

I den här delen kommer jag gå igenom hur man kan förbättras, och hur min framtid ser ut inom bettingen. Även om jag är ung i gamet så tror jag att någon kan lära sig av min erfarenheter. Dessutom kanske några följare har lite frågor som blir besvarade, och då tänker jag främst på att jag inte är lika aktiv med rekandet som innan.

Att betta på många ligor och många marknader håller inte i längden enligt mig. Men det är nog ändå viktigt att gå igenom det stadiet där man spelar på mycket, för det är med tiden man blir bättre. Att prova sig fram i olika ligor eller marknader är alltså bra, för annars vet du ju inte vart du har en edge gentemot bolagen. Det kan ju vara så att du går plus i Allsvenskan, men enbart på över/under och inte asian handicap. Det gäller som sagt att prova sig fram, men när man väl hittar en strategi gäller det att vara diciplinerad och hålla sig till den.

Som ni känner till så är mitt huvudfokus Australienska A-League. Jag har även fått bra resultat i övriga serier i Australien, och jag försöker bredda mig ännu mer där så att min volym blir bättre. Jag kommer hitta serier som inte passar mig, men jag tänker prova mig fram tills jag har en bra mix med serier. Ni som följer mig lite mer vet att svenska Division 1 södra samt Div 3 NVG gick magiskt den här säsongen, och dessa serier kommer jag satsa på även nästa säsong, men då lägger jag även till Superettan då ÖIS har gått upp dit vilket i sin tur innebär att jag kommer se en del matcher både live och på tv.

Svårigheten varierar i de olika ligorna. Div 3 i Sverige är väldigt lätt att få hög ROI om man har en kontakt eller två. Div 1 södra blir lite tuffare, men här gäller samma som div 3 - att oddssättarna inte ser speciellt många matcher. Med detta sagt tänkte jag ta upp nästa viktiga sak… nämligen hur viktigt det är att åtminstone ha sett lagen spela en gång.
I en lägre division i antingen Sverige eller Australien räcker det oftast att se lagen spela 1-2 gånger så man vet hur deras spelstil ser ut osv. I A-League t.ex är det viktigt att se så många matcher som möjligt, för jag märker att jag ligger steget före bolagen om jag ser >90% av matcherna. Jag ser folk som spelar på lag de aldrig tidigare har sett spela, och då undrar jag hur man ska kunna ligga före bolagen. Genom att enbart titta på statistik och försöka hitta värde funkar inte i längden.

Mycket har hänt senaste året, och det största tänkte jag ta i det här inlägget. I somras fick jag möjligheten att gå med i ett bettingsyndikat. Detta innebär att jag ger mina spel till några som lägger en större summa på spelet, och går de plus får jag en del av kakan. När de lägger spelen blir det ofta så att oddsen sänks något, eftersom de spelar med så stora insatser. Det är därför jag inte alltid lägger ut mina speltips längre, för oddsen finns inte kvar. i A-League finns ofta oddsen kvar, men i lägre australienska serier eller i Div 1 södra osv kan oddsen sänkas 10-20 punkter. Vet ganska många på Twitter som är med i samma syndikat, och några har hört av sig vilket är kul!

Framtiden: 

Även om resultaten den senaste tiden inte varit så bra så är jag nöjd med spelen, och dessutom har nya möjligheter öppnat upp sig. Ytterligare ett slags bettingjobb har kommit på kartan, och jag är just nu inne i en provperiod som jag hoppas går bra. Kommer jag med där så kan det bli riktigt nice hehe… Hur som helst, jag fortsätter i syndikatet så länge det funkar och Twitter får spelen om möjligheten finns. Jag delar med mig av mina spel till några som i sin tur delar med sig av deras, men annars prioriterar jag syndikatet/investerarna. Jag hoppas att jag kan utvecklas ännu mer, och för att göra det behöver jag fortsätta bolla idéer med er på Twitter, och ta så mycket kritik som möjligt!

Summering: 

Rikta in er på speciella ligor och marknader för att maximera era chanser till att bli vinnande i längden. Försök sätta egna odds och linor så att ni lär er värdera en match på ett bra sätt. Var inte rädda för att misslyckas, men viktigt att komma ihåg är att ta till sig och lära sig av sina misstag. Jag har utvecklats mycket genom åren, och nya möjligheter har dykt upp under senare tid. Jag är långt ifrån fulllärd, men jag hoppas att åtminstone några av er har kunnat ta till er någon av mina rader.
Det kan komma fler blogginlägg i framtiden, men då länkar jag på Twitter (@MrBwino).

Tack för att ni läst och lycka till med bettingen!