Del 1 – Starten av spelandet
Del 2 – Twitter & rekande
Del 3 – Utveckling & framtiden

I den här delen kommer jag gå igenom lite om hur Twitter har påverkat mitt liv, och även hur det faktiskt har hjälpt mig att utvecklas som spelare. Twitter förde även in mig på rekandets väg och det tänkte jag också ta upp.

När jag först skaffade Twitter så var det för att en kompis tipsade om flera rekare som hade fina speltips. De första han tipsade om var Spelvärde, Jarelind, Speldjävulen och några till som jag inte minns. Jag började följa många som la upp speltips och en del spel ryggade jag. I början tänkte jag som många andra orutinerade att ”ju fler följare han har, desto bättre måste han vara”, och det var lättare att rygga spelare med 1000 följare än de med 100. Hur som helst så fick man ju mycket inspiration om ligor och spelmarknader som man aldrig hade rört förut, och återigen så blev spelen fler. Nu vill jag inte påstå att det var 30-40 spel per dag, men från att bara spela på stora matcher som t.ex Champions League så var det ganska stort att spela kanske 10-15 spel på en lördag.

Jag började skriva ut spel ganska snabbt efter jag hade skapat konto, men det var först när jag började skriva rekar på olika sidor som spelandet började på riktigt. Nu kände jag mig som en seriös ”bettare” och följarna ökade. Jag minns att när jag fick 100 så var det stort som fan! Jag ska inte gå in så djupt på mitt rekande, utan jag tänkte berätta lite om hur Twitter faktiskt hjälpte mig att bli bättre.

Ibland när jag skrev ut spel så kunde en eller annan negativ kommentar komma, att man inte hade koll på skador eller liknande. Dessa fick mig att öppna upp ögonen för att alltid kolla upp infon mer noggrant. Men det som framförallt hjälpte mig var att de som faktiskt var mer erfarna hade synpunkter på mitt spelande, endast för att vara snälla ska sägas. En av dessa är Striker (@Domeijen). Jag minns att jag hade Porto win to nil någon gång, och han frågade hur jag värderade den, och det var väl egentligen efter det som jag började öva på att värdera matcher, för just det spelet hade jag ju inte värderat såklart. Jag fick lite tips om hur jag kunde gå tillväga, men mestadels började jag värdera själv. Det var dock inte så seriöst värderande till en början, men någonstans ska man ju alltid börja. Jag hade fortfarande problemet att jag spelade på för många ligor och för många marknader, jag hade inte specialiserat mig i något.

 Slutord och lite tips: Vill man bli bättre på betting så måste man låta andra hjälpa dig. Jag ser allt för ofta att folk blir defensiva när de får kritik, och istället för att ta till sig kritiken så slår man ifrån sig den. Vill man utvecklas måste man alltså lära sig uppskatta andras åsikter, och istället för att ignorera dem – börja reflektera över dem. Twitter är ett jättebra verktyg för att bli bättre som spelare, men för att använda dess fulla potential så är det viktigt att ifrågasätta andra samt ta till sig den kritik som man får. Jag ser ibland rekar som jag tänker ”hur kan han värdera in denna infon i reken?”, och just den tanken gör att man lär sig hur man själv inte vill göra. Men ta det ett steg längre och fråga personen hur denne har tänkt och förhoppningsvis kan ni båda utvecklas. Det är dessutom ofta folk ”tävlar” om vem som är bäst i en spelform eller i en liga, men använd istället varandra som bollplank, för då kan man få idéer eller kunskap som i längden är värdefull.

Nästa del kommer innehålla en del tips. Jag är inte färdig som spelare, långt ifrån.. men jag tror att någon kan lära sig något, om man nu är villig att lära sig dvs ;)