Del 1 – Starten av spelandet
Del 2 – Twitter & rekande
Del 3 – Utveckling & framtiden

Betting är en hobby. Nej, betting är ett jobb. Eller hur är det egentligen? För mig var det en hobby som har blivit lite som ett jobb, och jag tänkte ta med er till början av min resa och förklara lite hur jag har utvecklats för att förhoppningsvis sprida lite inspiration och kunskap till några av er. En del kanske tänker - ”vem fan är han att komma här och tro sig?”. Vill poängtera att jag skriver den här texten för att ge mina trognaste följare lite förklaringar till min inaktivitet det senaste, samt för att få ventilera mina tankar lite. Det är inget skryt eller liknande. Så nu när vi fått det ur vägen, låt oss börja!

Mitt intresse för spel började under gymnasiet då en av mina bästa vänner spelade mycket poker. Framgångsrikt ska sägas. Självklart blev man själv intresserad av att testa, och jag började med några 20kr-turneringar. Jag var väl runt 16 år vid den tiden, och hundralappar var guld värda för mig då. Jag vann faktiskt den allra första turnering jag spelade, plus runt 450kr tror jag. Oj vad glad jag blev. När jag nu hade fått smak för ”lätta pengar” så ledde det ena till det andra. Helt plötsligt lämnade vi in ett och annat stryktips då och då, eller la någon femling på ATG’n inför helgens matcher. Fortfarande små pengar, men allt mer frekvent.

Bettingen började på riktigt när jag fyllde 18 år. Jag satt och väntade till klockan skulle slå 00:00 så jag skulle kunna göra alla häftiga 18 års-grejer, som i det här fallet innebar att skapa konton på olika spelsidor. Jag vet inte hur många konton som skapades den natten, men om jag inte kunde mina uppgifter innan, så var min adress, mitt personnummer osv glasklart efter.. hehe
Hur som helst så blev det några hundringar på Bet365 i början. Jag minns inte riktigt hur det gick för mig, men det kan inte gått speciellt bra. Jag kunde ju ingenting om betting! Jag visste mycket om fotboll, men ingenting om vad som krävdes för att bli vinnande. Men vad spelade det för roll? Det var ju roligt!

Tiden gick och spelen blev allt fler. Jag började använda fler spelsidor för att få bättre odds. Jag spelade på fler marknader så som vanliga 1×2, hörnor, överspel, kortspel osv. Bettingen hade blivit en större del av vardagen. Jag kunde spendera timmar med att kolla statistik, skador och andra faktorer till spel. Det var spel från alla möjliga ligor, det kunde vara Tjeckiens högstaliga eller Englands fjärdeliga. Det kvittade egentligen vilken liga det var så länge det fanns lättillgänglig statistik. Det var någonstans här som jag hade börjat använda Twitter, men mer om det tar vi i del 2.