So Many Monsters slotMicrogaming har inte legat på latsidan under sommaren. Antalet släppta slots räknas i ett tiotal och det är några riktiga tungviktare som har adderats till det redan rekordstora utbudet. I början av juni lanserades Terminator 2. Sedan följde Fish Party och RoboJack under juli. Sommarsläppen avslutades sedan med Jurassic Park, som kanske är årets mest intressanta nyhet hittills.

Hösten är dock högsäsong för spelleverantörerna och vi har fått kännedom om att Microgaming i början eller mitten av september kommer att lansera hela tre nya slots med likartade teman samtidigt. Det handlar om So Much Candy, So Much Sushi och So Many Monsters. Alla tre spel har samma grundläggande design vad gäller hjulens utformning, insatsfunktionerna samt bonusfunktionerna, men temana är givetvis helt separata. So Much Sushi handlar självklart om den japanska nationalrätten, So Much Candy handlar om godisbitar i alla färger och temat i So Many Monsters är läskiga (nja…) monster av alla de slag.

Vildsymboler, splitsymboler och free spins

Alla tre titlar – So Much Candy, So Much Sushi och So Many Monsters – har fem hjul, tre rader och 25 fasta vinstlinjer. Spelen har försetts med två specialsymboler, nämligen vildsymboler och free spins-symboler. Dessutom finns en funktion som gör att de högbetalande symbolerna kan dela på sig upp till fem gånger.

Vildsymbolerna fungerar som vanligt, i och med att de kan ersätta alla andra betalande symboler. Free spins-symbolerna är typiska scatters som aktiverar ett free spins-läge. Lite speciellt med free spins-läget är att du har fem olika free spins-rundor att välja mellan. Du kan spela mellan 8-16 free spins. Ju färre free spins, desto större möjliga vinster per linje och vice versa. En specialitet är att den symbol som visas för respektive runda fungerar som en ersättningssymbol som ersätter alla andra högbetalande symboler.

Vi återkommer med mer information, spelguider och givetvis också en del lanseringserbjudanden när spelen lanseras i skarpa versioner.