Microgaming Poker Network meddelade i fredags att de kommer att införa ett nytt beräkningssystem för rejk. Enligt Microgaming kommer det nya systemet, som har fått namnet True Value, att mer korrekt koppla rejken från varje spelare till respektive operatör i nätverket.

Enligt Microgaming själva ska förändringen inte påverka spelarna utan bara märkas för operatörerna.

”Vad som skiljer True Value från andra nätverks lösningar på värderingsproblemet är att det använder ett system bestående av två lager som inte påverkar spelarna,” säger Microgamings nätverksspelschef Lydia Melton. ”Alla spelare som samlar till rejkbaserade förmåner, såsom bonusar, kommer att nå upp till förmånerna i samma takt med True Value som med den nuvarande metoden.”

För närvarande använder pokerrummen i Microgamings nätverk en beräkningsmetod som innebär att den rejk som genereras av en pott endast kommer bidragande spelare tillgodo. För att rejken ska kunna ligga till grund för din framtida rejkback måste du alltså ha lagt pengar i potten, det räcker inte med att du sitter vid bordet och fick kort på given.

Den nya beräkningsmetod som Microgaming planerar att införa den 1 juli 2012 är enligt det pressmeddelande som skickades ut i fredags ett system bestående av två lager. Istället för att distribuera rejk till operatörerna baserat enbart på volym ska systemets första lager ta hänsyn till både volym, aktivitet och spelarens vinst/förlust-ratio. Exakt hur aktivitet och förhållandet mellan vinst och förlust ska påverka rejken har Microgaming inte förklarat.

Det andra lagret i det nya beräkningssystemet ska uppvärdera nya spelare. Ett problem för pokernätverken är så kallad ”kannibalism” inom nätverken, där vad som verkar vara en ny spelare egentligen bara är en spelare som flyttat från en pokersajt till en annan inom samma nätverk för att få bättre rejkback. Det uppstår lätt ett krig mellan olika pokersajter inom samma nätverk där de olika sajterna försöker locka spelare genom allt mer generösa erbjudanden om rejkback, ett krig som egentligen inte skaffar några nya spelare till nätverket utan bara får spelare att hoppa mellan olika sajter inom nätverket. För spelarna är det perfekt – att byta från en sajt till en annan inom samma nätverk för att få bättre rejkback kräver ju inte att man anpassar sig till en ny mjukvara eller nya motspelare. För nätverken är det däremot inte ett önskvärt beteende och True Values andra lager är förmodligen ett försök från Microgaming att poängtera vikten av att få in nya spelare till nätverket.

Det finns många pokerrum som använder mjukvara från microgaming. Ett av de bästa är Unibet. Hos unibet hittar du också spännande Fast Poker som nyss fått ett nytt rejk back system där du får upp till 29% rejk back som en del av unibets lojalitetsprogram.   Testa Unibet Fast Poker!