För de pokerspelare som gillar att besöka Las Vegas kan det vara av intresse att veta att MGM Resorts Internetational har långt gångna planer på att riva det 27 våningar höga Harmon Tower i norra änden av Las Vegas CityCenter.

MGM äger 50% av aktierna i CityCenter, men det finns en del hinder i vägen för att de ska få sätta sina planer för tornet i verket.

Förra månaden meddelade ingenjörsföretaget Weidlinger Associates som MGM kontrakterat för att undersöka tornet att Harmon Tower hade allvarliga strukturella problem och skulle kollapsa om Las Vegas drabbades av jordbävning som nådde upp till byggnadskodnivån. På grund av saknade och felaktigt placerade armeringsjärn skulle det enligt deras bedömning troligen visa sig vara omöjligt att reparera tornet. Dessutom skulle det ta dem över ett år att ingående undersöka tornet för att se om det skulle kunna räddas och i så fall hur.

CityCenter’s generalentreprenör Perini Building Co. anser däremot att de kan reparera Harmon Tower, och de har stämt MGM som de hävdar vill riva tornet för att dölja ”MGM:s designfel”. Enligt CityCenter är tornets problem Perinis ansvar.

Clark County District Court har nu beslutat att tornet varken får förstärkas eller förstöras innan stämningen är avgjord.

Las Vegas CityCenter är ett $8,5 miljardersprojekt som öppnade år 2009 och ägs av MGM Resorts och Dubai World. Harmon Tower ligger intill shoppingcentrumet Crystals på Las Vegas Boulevard och var tänkt att bli ett boutiquehotell med lägenheter.