Meta Persdotter har utsetts till ny vd för Svenska Spel. Hon tillträder tjänsten den 1 februari.

-”Svenska Spel är den ledande aktören på en marknad som står inför både förändringar och utmaningar. Det känns oerhört inspirerande att få uppdraget att leda ett av världens främsta spelbolag in i en mycket spännande framtid”, säger Meta Persdotter.

Meta Persdotter kommer närmast från Duka AB där hon varit vd de senaste två åren. Innan dess har hon bland annat varit marknads- och försäljningschef på Stadium och arbetat tio år inom IKEA, de sista åren som chef för varuhuset i Kungens kurva.

-”Vi är mycket glada över att kunna presentera Meta Persdotter som Svenska Spels nya vd. Hon har en gedigen bakgrund inom handeln och en bred erfarenhet av att utveckla såväl organisationer och individer som kundmöten och olika konsumentinriktade affärsverksamheter. Dessa erfarenheter i kombination med utmärkta personliga ledaregenskaper kommer att vara mycket värdefulla för Svenska Spel”, säger Svenska Spels ordförande Margareta Winberg.

Meta Persdotter, tillträdande vd för Svenska Spel:
-”Det känns fantastiskt spännande och inspirerande. Svenska Spel är ett mycket starkt varumärke med en närvaro i det svenska samhället som få andra bolag kan konkurrera med. Det är en position vi ska vara stolta över och samtidigt se till att förädla på bästa sätt.”
-”Svenska Spels många välkända och uppskattade produkter – i kombination med ett marknadsledande spelansvar och en mycket stark koppling till idrotten – ger bolaget unika förutsättningar att långsiktigt bygga en verksamhet som är trovärdig, uppskattad och efterfrågad av såväl kunder som samhällets övriga intressenter.”
-”Jag vill att Svenska Spel fortsätter att stå för en sund balans mellan spännande, underhållande spel och åtgärder för att förebygga olika typer av spelproblem. Vi måste också hela tiden vara rustade för att utveckla och förbättra vårt utbud och vår verksamhet, så att vi lever upp till de krav som våra kunder och en föränderlig omvärld ställer på ett bolag av Svenska Spels kaliber.”
-”Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla medarbetare ta itu med det arbetet”, säger Meta Persdotter.

Korta fakta om Meta Persdotter
Ålder: 44
Familj: Sambo och två barn, 11 och 13 år.
Bor: Bromma och snart Visby. Stuga i Oviksfjällen i Jämtland
Aktuell som: tillträdande vd för Svenska Spel. Första arbetsdagen blir den 2 februari.
Meta om gott ledarskap: Det är när alla har samma målbild, jobbar med samma värderingar. När samtliga ledare i en organisation skapar ett klimat för utveckling och trivsel.
Gillar: Livet här och nu. Försöker ta en dag i taget och njuta både av små och stora händelser.
Tidigare anställningar: Duka AB, verkställande direktör, 2007-2009; Stadium Norden, marknads- och försäljningschef, 2006-2007; IKEA, 1995-2005, bland annat varuhuschef IKEA Kungens kurva.

Källa: Svenska Spel