Enligt information som postats i pokerforumet TwoPlusTwo blockerar Merge Poker Network inte längre nya medlemmar från att registrera sig på pokersajter som ingår i Merge-nätverket.

Den första juni 1 i år stängde Merge möjligheten för nya medlemmar att registrera sig på pokersajter som ingår i nätverket, eftersom man ville skapa ett lämpligt ramverk för att kunna hantera den stora anstormningen av nya spelare efter Black Friday. Merge behövde också få tid på sig att genomföra alla transaktioner som hade bildat en lång kö. När stängningen infördes kunde det ta upp till två månader att få en transaktion behandlad.

Enligt statistik från PokerScout har Merge trots detta fått se sin trafik öka med 42% se’n förra året. Exempel på sajter som ingår i nätverket är Lock Poker, Hero Poker, Carbon Poker och PokerView.

Spelare från de flesta delar av världen ska nu kunna registrera sig hos Merge, men en blockering är fortfarande i kraft för spelare från vissa delar av USA (Washington, Kentucky, Louisiana, Missouri, Maryland, New York och Washington D.C.). Hos Lock Poker har man valt att blockera samtliga spelare från USA.

Merge Poker använder sig endast av betalningsadministratörer och banker som ligger utanför USA, för att undvika att få några pengar beslagtagna av amerikanska myndigheter. Dessutom måste företagen bakom spelsajterna i nätverket hålla spelarnas pengar avskilda från företagets tillgångar.