Pokerrummen i nätverket Merge Gaming kommer hädanefter att kunna erbjuda en pokerklient särskilt framtagen för Mac.
”Att ha möjlighet att erbjuda potentiella kunder en Mac-version av vår mjukvara är betydelsefullt,” säger Atil Singh, Head of Acquisition på Carbon Poker. ”En lång rad studier har visat att Apples marknadsandel i USA har vuxit till över 10% under 2010 och kommer att fortsätta växa i snabb takt framöver. Våra affiliates kan nu rikta in sig på en omättad marknad fylld av potentiella Carbon Poker-spelare. Det har aldrig varit så bra att vara Mac-vänlig som nu.”

I nätverket Merge Gaming ingår förutom Carbon Poker bland annat Big Bet Poker, RPM, Overbet, PDC Poker, PokerHost och Aced. Nätverket är ett av förhållandevis få som fortfarande tillåter spelare från USA. Huvudkontoret ligger i Australien medan spelservrarna befinner sig i indianreservatet Kahnawake i Kanada.

I samband med att pokermjukvaran anpassades för att fungera på Mac passade Merge Gaming på att ändra och förbättra en del detaljer för att höja spelupplevelsen och se till att pokerklienten är ideal för dagens olika datorvarianter.

”Betatestningen av vår nya klient har gått mycket bra och några av de nya funktionerna har varit extra populära,” förklarar Singh. ”Turneringslobbyer öppnas nu i ett separat fönster, helskärmsläget har optimerats för smidigare spel, och förbättringar har gjorts som påverkar hur mjukvaran presterar på mindre datorer och netbooks.”

Det är fortfarande ovanligt att pokerrum erbjuder nedladdningsbar pokerklient för Mac. De två mest välkända pokerrum som gör det är jättarna PokerStars och Full Tilt Poker, medan mindre rum i hög grad har valt att istället erbjuda spel direkt i webbläsaren för Mac-användare.