MellomatchenAnser du dig vara en schlagerkännare? Brukar du alltid pricka vinnarna i deltävlingarna? Har du oftast rätt segrare i finalen? Då får du inte missa chansen att tävla med Betsson om att bli säsongens Mellomästare! Det ligger en hel del prestige i tävlingen och priserna som finns att vinna går inte av för hackor. Förstapriset är en VIP-resa till Eurovision-finalen i Wien!

Den första deltävlingen anordnas i Göteborg lördag den 7 februari. Sedan är det musikfest varje lördag fram till och med finalen på Friends Arena den 14 mars!

Så här tävlar du

Din uppgift är att för var och en av de totalt sex tävlingsomgångarna (fyra deltävlingar, ”Andra chansen” samt finalen) tippa i vilken ordning de deltagande akterna kommer att hamna. Du rangordnar akterna genom att dra dem till önskad position (1-7) på en interaktiv kupong. Det är faktiskt busenkelt.

När du är nöjd med din kupong är det bara att registrera den och sedan invänta lördagskvällens sändning. Om du skulle ändra dig och vilja göra en eller flera ändringar på kupongen kan du göra det fram till det att den sista artisten för kvällen har gjort sin sista tonartshöjning.

För att kunna registrera din kupong måste du logga in via Facebook eller Twitter, alternativt skapa ett konto med hjälp av din e-postadress.

Så här räknas poängen ut

Om du prickar en finalist får du 10 poäng, om du har rätt på en artist som går till andra chansen får du 5 poäng och om du har rätt på en artist som blir utslagen får du 2 poäng. Du kan maximalt få 36 poäng i varje omgång.

Det här kan du vinna i Mellomatchen

Det är de tre deltagare som lyckas samla ihop flest poäng i tävlingen som blir belönade med priser i Mellomatchen. Nedan ser du vad som står på spel.

1:a pris: Resa till Eurovision i Wien, Österrike, för två personer. Flygresorna, hotellnätter och VIP-biljetter till evenemanget ingår. Fickpengar får vinnaren dock stå för själv.

2:a pris: En iPad Air 32 GB.

3:e pris: En iPad Air 16 GB.

Evenemangen inom ramen för Melodifestivalen 2015

7 februari: Deltävling i Göteborg
14 februari: Deltävling i Malmö
21 februari: Deltävling i Östersund
28 februari: Deltävling i Örebro
7 mars: Andra chansen i Helsingborg
14 mars: Final på Friends Arena

Odds på Melodifestivalen

De flesta spelbolag har laddat upp med mängder av odds för Melodifestivalen och du kan spela på resultaten i varje enskild deltävling samt givetvis också på finalen. Tittar vi på oddsen för Mello 2015 som helhet är Eric Saade favorittippad. Strax bakom honom skuggar Måns Zelmerlöw. Bland dem som kan betraktas som outsiders finner vi Kristin Amparo, Andreas Johnson och Molly Pettersson Hammar.