Real Madrid vs Atletico Madrid

En otroligt spännande fotbollshelg är på ingång med några riktigt häftiga matcher. Förutom andra omgången i Allsvenskan har vi även ett stekhett Madrid-derby. Här ger vi dig förutsättningarna inför helgens hetaste matcher.

Real Madrid vs Atletico Madrid

Det är två lag med god form som kliver in på Santiago Bernabéu. Hemmalaget Real har sex raka segrar i ryggen, och kommer senast från en stabil vinst mot Leganés på bortaplan. Trots att Zidane vilade några spelare vann man tämligen komfortabelt till slut. Det innebär att han nu kan ställa upp med bästa möjliga lag i derbyt.

Gästerna Atletico Madrid har tre raka segrar mot bra motstånd (Sevilla, Malaga och Real Sociedad). Inför lördagens match saknas bland annat Gameiro, Gaitan och Vrsaljko.

Det är en väldigt viktig match för båda lagen, Real har chansen att befästa sin serieledning och Atletico kan rycka ifrån i Champions League-racet. Real Madrid är tydliga favoriter sett till oddsen, och vi tror också att de kommer ta hem det här.

Östersund vs Norrköping

Finalisterna i Svenska Cupen möts redan i andra omgången uppe på Jämtkraft Arena i Östersund. Hemmalaget ÖFK chockades av Halmstad i första omgången och åkte på en högst oväntad förlust. Den största anledningen till det tror vi stavas underlaget, de var helt enkelt inte vana vid det efter att ha spelat en hel försäsong på konstgräs.

Norrköping imponerade storartat mot Hammarby i första matchen även om det blev lite väl spännande på slutet. Jämfört med toppkonkurrenterna har Norrköping kanske inte den starkaste truppen, men de har å andra sidan ett mycket kompakt och väloljat lag. Allt tyder på en mycket välspelad och målrik match, det är två lag som kommer gå framåt så mycket det bara går.

Häcken vs Djurgården

Häcken gjorde en bra match i premiären borta mot AIK, och var det lag som låg närmast segern. På hemmaplan är de riktigt starka med sin enormt namnstarka offensiv. För Djurgården är det här en riktig ångestmatch och pressen på Özcan Melkemichel och kompani är redan gigantisk. Premiären inför rekordpublik blev ett antiklimax deluxe och det finns många frågetecken i spelet. Nu har man med sig över 3000 supportrar och vi kan därmed räkna med ett skönt tryck på Bravida Arena. BK Häcken är dock favoriter till att vinna, men vi lär få se ett heltaggat och revanschsuget DIF.

Helgens bästa spel hittar du hos Casinostugan