Alex-The-mauler-GustafssonDet är väl ingen överdrift att säga att det har stormat en del kring lätt tungvikt i UFC de senaste månaderna. Jon Jones, som hade titeln och som såg ut att kunna behålla den under lång tid framöver, har hamnat i blåsväder flera gånger det senaste halvåret och när han i slutet av april drogpåverkad orsakade en krock med ett antal bilar såg Dana White och UFC det nödvändigt att stänga av honom och frånta honom mästarbältet.

För att mästartiteln inte skulle vara vakant ordnade sedan UFC en titelfight mellan Daniel Cormier och Anthony ”Rumble” Johnson, en fight som Cormier vann. Här kunde faktiskt vår egen Alexander ”The Mauler” Gustafsson ha kunnat fajtats i stället för Johnson, förutsatt att han hade besegrat Johnson i den stekheta fajten i Stockholm i januari.

Gustafsson – Cormier i UFC 191

Gustafsson kommer nu, trots att han går efter Johnson, att få en chans att besegra Cormier och lägga beslag på mästarbältet i lätt tungvikt. Dana White har nämligen släppt bomben att Gustafsson – Cormier kommer att gå av stapeln på UFC 191 i höst. Datumet är den 5 september och skådeplatsen för galan är Las Vegas.

Några odds för Gustafsson – Cormier är inte släppta, men vi räknar med att oddsmakarna sitter och räknar på saken. I väntan på september finns en hel del UFC-action att ta del av under sommaren. Här är några av guldkornen:

7 juni: UFC Fight Night BOETSCH vs. HENDERSON
14 juni: UFC 188 VELASQUEZ vs. WERDUM
12 juli: UFC 189 ALDO vs. MCGREGOR