European Poker Tour (EPT) London Main Event har vunnits av tyske Benny Spindler, medan svenske Mattias Bergström slutade på en femteplats.

Det tog bara 20 minuter innan vi fick se den första utslagningen ur finalen av EPT London Main Event, då Miroslav Benes – som hade en mycket liten stack – gick all-in med nior på hand. Spindler synade med kung + dam, och på floppen landande kung – 10 -2 vilket gav Spindler par i kungar. Turnen bestod av ytterligare en kung, medan rivern var ytterligare en tvåa. Benes fick nöja sig med en åttondeplats och 64 000 GBP i prispengar.

Nästa utslagning var betydligt mer överraskanade. Martins Adeniya hade anlänt till finalen som markeretta, men slutade på plats sju. Bergström öppnade med en höjning och Spindler synade vid knappen, varpå Adeniya tre-bettade till 475 000. Bergström la sig, men Spindler valde efter en stunds betänketid att gå all-in. Adeniya synade, vilket skapade en pott med över sju miljoner marker. Spindler visade upp sina pockettior, medan Adeniya satt med ess + kung. På bordet landade knekt – 8 – 3 – 2 – knekt och potten gick till Spindler. Adeniya var därmed ut ur matchen, medan Spindler fick ett rejält övertag vid finalbordet. Hans stack bestod nu av närapå 50 procent av alla marker vid bordet och hans marginal till markertvåan Andre Klebanov var nästan sju miljoner.

Nästa person att lämna EPT London Main Event blev Kevin Iacofano som gick all-in med dam + knekt av samma kortfärg på hand. Han synades av Spindler som satt med 8 + 7 i matchande kortfärg, och en flopp bestående av 9 – 6 – 5 var exakt vad Spindler behövde. Iacofano fick ingen hjälp av turnen eller rivern och tvingades lämna borden. Redan innan han förlorade mot Spindler hade hans stack blivit allvarligt skadad av Bergström. Iacofano hade gått all-in med ess + 6 och synats av svensken som satt med ess + dam. Efter den handen hade Iacofano bara 300 000 kvar, så det var inte konstigt att han gick all-in kort därefter.

En kvart efter att Iacofano åkte ut till en en sjätteplats värd 120 000 GBP var Bergströms hopp om att vinna EPT London Main Event över. Bergström gick all-in med knekt + tia av samma kortfärg och synades av Steve O’Dwyer som satt med tior på fickan. På bordet landade 9 – 3 -3 – 9 – 2 vilket gav potten till O’Dwyer. Bergström belönades med 155 000 GBP för sin femteplats, en summa som motsvarar nästan 1,64 miljoner svenska kronor.

På fjärde plats slutade PokerStars-proffset Juan Manuel Pastor. Han höjde med pocketnior, varpå Spindler re-rejsade. Pastor gick då all-in och blev omedelbart synad av Spindler som satt med två ess på fickan. Pastor fick stegdrag på turnen, men rivern gav honom inte vad han behövde och han åkte ut till en fjärdeplats och belönades med 200 000 GBP.
Nu återstod endast tre personer i turneringen, och ställningen såg ut såhär:
1 – Benny Spindler – 13 000 000
2 – Steve O’Dwyer – 5 900 000
3 – Andre Klebanov – 3 775 000

Klebanov gick all-in med ess + dam mot O’Dwyers ess + femma. Floppen bestod av knekt – 8 – 6. All tre kort på floppen var hjärter, men ingen av spelarna hade hjärter på hand. På turnen dök ytterligare ett hjärter upp i form av hjärter sju, något som gav O’Dwyer stegedrag med öppna ändar. O’Dwyer kommenterade att han hade en bra känsla innan rivern landade på bordet – klöver fyra.

Denna hand innebar att heads-up kom att stå mellan O’Dwyer och Spindler. När heads-up inleddes satt O’Dwyer med 13 miljoner i marker mot Spindlers 7 miljoner, och det såg ut som att det skulle kunna bli en utdragen kamp. Ett kort stund senare var dock turneringen över, efter bara några få händers heads-up spel.

De båda spelarna gav sig in i ett höjningskrig innan floppen, och till slut gick O’Dwyer all-in med kung + knekt mot Spindler som omedelbart synade. O’Dwyer satt med ess + kung, och det såg inte bra ut för Spindler. Floppen bestod av ess – 8 – 7, och sedan kom en knekt på turnen som gjorde det hela lite spännande igen. Rivern var dock inte till någon nytta för O’Dwyer, och det blev Spindler som utropades till segrare i EPT London Main Event och belönades med 750 000 GBP. Detta är Spindlers första EPT-seger.

Nästa anhalt för EPT är Casino San Remo i San Remo den 21-27 oktober. Main Event kommer att ha ett inköp på €4 600 + €300.

Resultat från finalen av EPT London Main Event

1 – Benny Spindler – £750 000
2 – Steve O’Dwyer – £465 000
3 – Andre Klebanov – £265 000
4 – Juan Manuel Pastor – £200 000
5 – Mattias Bergstrom – £155 000
6 – Kevin Iacofano – £120 000
7 – Martins Adeniya – £86 350
8 – Miroslav Benes – £64 000