Mats Sundin samarbetar med PokerStarsPokerStars, världens största pokersajt, har nu lyckats rekrytera ännu en välkänd profil till sitt stall av internationella pokerambassadörer. Det är NHL-legenden och före detta lagkaptenen i Toronto Maple Leafs Mats Sundin som skall spela poker både live och online. Hans alias online kommer att vara just ”MatsSundin”.

Den 37-åriga olympiska mästaren planerar att synas ofta online på PokerStars och i de liveturneringar som de anordnar runt världen, såsom PokerStars European Poker Tour som inleder sin femte säsong nästa vecka i Barcelona.

Mats innehar som ishockeyspelare ett antal rekord i NHL:

  • Mest långvariga, icke-amerikanske lagkaptenen i NHLs historia.
  • Första svensk att göra 500 mål
  • Den spelare som gjort mest mål i övertid
  • Den första som gjort 400 mål för Toronto Maple Leafs

Mats har som svensk landslagsspelare vunnit sju medaljer i Vinter-OS och fem världsmästerskap sedan 1992. Han har dock också alltid tyckt om att spela poker och känner att samarbetet med PokerStars kommer att utmana honom. Han kommer att donera alla pokervinster till välgörande ändamål och tycker att spänningen i att spela poker kombinerat med möjligheten att skänka till välgörande ändamål är en ”win-win-situation”.

PokerStars är världens största pokersajt, med 15 miljoner spelare världen över. De kör över 100 000 turneringar varje dag och har slagit världsrekord genom att vid ett och samma tillfälle ha 160 000 spelare online.